Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε (με ATACMS;) ρωσικό σύστημα αεράμυνας στην Κριμαία

 Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι «έπληξε με επιτυχία» ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Κριμαία το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν με επιτυχία στρατηγική τοποθεσία με σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στη δυτική ακτή στην Κριμαία», ανέφερε μέσω της εφαρμογής Telegram το κέντρο στρατηγικών επικοινωνιών του στρατού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας του ουκρανικού χτυπήματος της αντιαεροπορικής μονάδας, τραυματίστηκαν 17 Ρώσοι στρατιωτικοί και έπαθαν ζημιές 5 οχήματα.

Οι ρωσικές αρχές δεν έκαναν κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό αλλά το δίκτυο Rybar στο Telegram, προσκείμενο στο ρωσικό στρατό που το ακολουθούν πάνω από 1,2 εκατ. άνθρωποι, έκανε λόγο για «συνδυασμένη επίθεση» του Κιέβου κατά της χερσονήσου της Κριμαίας.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτό, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν δύο αμερικανικούς πυραύλους ATACMS στα περίχωρα του χωριού Ολενίβκα, που βρίσκεται στο ακρωτήρι Ταρχανκούτ (δυτική Κριμαία).

Οι ρωσικές προσπάθειες κατάρριψης των πυραύλων απέτυχαν αλλά το χτύπημα δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές, σύμφωνα με το Rybar.

Λίγο αργότερα, τρία ουκρανικά drones επιφανείας εντοπίστηκαν στα ανοικτά της Σεβαστούπολης, ναυτικής βάσης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία, μετέδωσε το ίδιο δίκτυο σημειώνοντας ότι δύο από αυτά καταστράφηκαν.

Ο Ουκρανικός στρατός υπενθύμισε εξάλλου στην ίδια ανακοίνωση πως στις 25 Οκτωβρίου είχε πλήξει επιτυχώς συστήματα S-400 στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Τότε είχε γίνει γνωστό πως η ουκρανική επίθεση είχε γίνει με πυραύλους ATACMS.

Υπενθυμίζεται πως η προμήθεια πυραύλων ATACMS από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία είχε γίνει γνωστή στις 17.10.2023, όταν χτυπήθηκαν αεροδρόμια στο Μπερντιάνσκ και το Λουγκάνσκ.

Εντωμεταξύ, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό κράτηση έναν Ρώσο στην Κριμαία με την υποψία της προδοσίας, κατηγορώντας τον ότι έδωσε στρατιωτικά μυστικά στην Ουκρανία, σύμφωνα με κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σε ανακοίνωση την οποία επικαλείται το RIA, η FSB ανέφερε ότι ο άνδρας, που δεν κατονομάστηκε, είχε «συγκεντρώσει και μεταδώσει πληροφορίες για συγκεκριμένες τοποθεσίες με αναφορά σε γεωγραφικές συντεταγμένες σε εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...