Χάρης Δούκας: Έξι κρίσιμα ερωτήματα στην Λίνα Μενδώνη για τη Βασιλίσσης Όλγας

 «Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν δημόσια και ξεκάθαρα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όλοι οι Αθηναίοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν»

Εξι κρίσιμα ερωτήματα θέτει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων Χάρης Δούκας στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για το θέμα της Βασιλίσσης Ολγας.

Οπως τονίζει ο Χάρης Δούκας τα ερωτήματα αυτά «πρέπει να απαντηθούν δημόσια και ξεκάθαρα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όλοι οι Αθηναίοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν».


 

Τα 6 κρίσιμα ερωτήματα που θέτει ο Χάρης Δούκας

1. Γιατί ενώ επί τρία χρόνια η Βασιλίσσης Ολγας παραμένει κλειστή, μόλις χθες έγινε ενημέρωση για την αξία των αρχαιολογικών ανασκαφών;

2. Εχουν ληφθεί υπόψη αυτά τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στις ήδη ανατεθειμένες μελέτες και εργολαβίες της απερχόμενης δημοτικής αρχής;

3. Πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνει κλειστή η Βασιλίσσης Ολγας για την ανάδειξη των ευρημάτων;

4. Πώς θα προχωρήσουν υπό αυτές τις συνθήκες τα σχέδια για την πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Ολγας;

5. Ποιο είναι το κόστος του έργου έως τώρα;

6. Γνώριζε για την ύπαρξη των αρχαιολογικών ευρημάτων ο διευθύνων σύμβουλος της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», ο οποίος σε δήλωσή του σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο ισχυρίζεται ότι «το έργο της ανάπλασης της Βασ. Ολγας υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2024;
 

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Χάρης Δούκας κάλεσε τον Κ. Μπακογιάννη  «να σεβαστεί τη βούληση του λαού της Αθήνας και να μην προχωρήσει σε ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα σε μία βασική προγραμματική εξαγγελία που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες». Την Τετάρτη σε ραδιοφωνική συνέντευξή στον ΣΚΑΪ και στον Άρη Πορτοσάλτε, η ΥΠΠΟ έδωσε όλως τυχαίως είδηση η οποία την ίδια στιγμή αποτελεί και προειδοποίηση προς τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αθηναίων, τασσόμενη στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη.

Ειδικότερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξή της την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο έργο που γίνεται στη Βασιλίσσης Ολγας, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας.

«Δεν μπορεί να σταματήσει. Αυτό για να το σταματήσει πρέπει να δώσει έγκριση το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο», σχολίασε η υπουργός Πολιτισμού αναφορικά με το κλείσιμο της λεωφόρου Βασ. Όλγας.  Ταυτόχρονα επικαλέστηκε «καινούργια αρχαιολογικά ευρήματα», τα οποία προέκυψαν από την ανασκαφή στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «συμπτωματικά» η ανακοίνωση των αρχαιολογικών ευρημάτων στον εν λόγω δρόμο από το ΥΠΠΟ έγινε λίγο μετά τη συνέντευξη της Λ. Μενδώνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ πρόκειται για συγκρότημα του 2ου π.Χ. αιώνα με περίστυλη αυλή και πολλά δωμάτια, των οποίων τα δάπεδα καλύπτονται με ψηφιδωτή διακόσμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...