Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό: Πολύνεκρο ναυάγιο στον ποταμό Κονγκό εξαιτίας υπερβολικού βάρους

 Τραγικός ο απολογισμός των απωλειών από το ναυάγιο που συνέβη στον ποταμό Κονγκό τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπου τουλάχιστον 50 άνθρωποι πνίγηκαν και υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά, αφού αγνοείται η τύχη άλλων 180 ατόμων, ενώ έχουν διασωθεί άλλοι 220 επιβαίνοντες, ανακοίνωσαν χθες οι αρμόδιες αρχές της αφρικανικής χώρας.

Το σκάφος “HP Mapamboli” ξεκίνησε από την πόλη Μπαντάκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, στις όχθες του ποταμού, με κατεύθυνση δυτικά προς την πόλη Μπολόμπο, μεταφέροντας εκατοντάδες επιβάτες και βαριά κατασκευαστικά υλικά, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, το σκάφος άρχισε να βουλιάζει από το υπερβολικό βάρος και από τον πανικό που προκλήθηκε επιβάτες άρχισαν να πέφτουν στο νερό.

Δυστυχώς είναι αρκετά συχνά τα πολύνεκρα ναυτικά δυστυχήματα σε αυτήν την περιοχή της Κεντρικής Αφρικής, εξαιτίας της παλαιότητας των σκαφών, της μη τήρησης των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, την ελλιπή σηματοδότηση στα ποτάμια και τη συνήθη πρακτική υπερφόρτωσης των σκαφών με επιβάτες ή εμπορεύματα.

Πηγή: Europa Press  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...