ΗΠΑ: Ζητούν από τη Βόρεια Μακεδονία διαφανή διαδικασία για τον νόμο περί αμνηστίας

 Η Αμερικανίδα πρέσβης στα Σκόπια, Άντζελα Άγκελερ, κάλεσε την Τετάρτη τη Βόρεια Μακεδονία για διαφανή και νόμιμη διαδικασία για την ψήφιση του νόμου περί αμνηστίας, λέγοντας ότι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν τι συμβαίνει και ποια είναι η ανάγκη για έναν τέτοιο νόμο.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας έστειλε την Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αμνηστία, το οποίο έχει προκαλέσει πολλές αντιπαραθέσεις ακόμη και μεταξύ του ίδιου του κυβερνητικού συνασπισμού, γράφει η REL.

«Το πιο σημαντικό πράγμα για τις ΗΠΑ και την πρεσβεία είναι ότι η διαδικασία πρέπει να είναι διαφανής, νόμιμη και ότι οι πολίτες να γνωρίζουν γιατί εγκρίνεται ένας τέτοιος νόμος», δήλωσε η Άγκελερ την Τετάρτη.

Επίσης τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρακολουθήσουν στενά τη διαδικασία, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να είναι «σαφή και κατανοητή».

«Αυτός δεν είναι ο πρώτος νόμος περί αμνηστίας και σίγουρα δεν θα είναι ούτε ο τελευταίος», υπογράμμισε η Άγκελερ.

Η νομοθεσία προβλέπει την αποφυλάκιση των καταδικασθέντων σε φυλάκιση έως έξι μηνών, ενώ όσοι έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση άνω των έξι μηνών θα επωφεληθούν με μείωση της ποινής κατά 30%.

Πηγή: REL, abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...