ΗΠΑ: Ξαφνική επίσκεψη του Ιρανού υπουργού των Εξωτερικών για τη σύγκρουση στη Γάζα

 Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στις ΗΠΑ, σχετικά με τη σύγκρουση στη Γάζα, αναφέρει το dpa την Πέμπτη, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών στην Τεχεράνη.

Πρόκειται για μια απο τις σπάνιες επισκέψεις ανώτατων Ιρανών αξιωματούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχολιάζει το γερμανικό πρακτορείο, καθώς η ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θεωρεί τις ΗΠΑ θανάσιμο εχθρό.


Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας έφτασε στη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Τετάρτης, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανέφερε σε δήλωση ότι σκοπεύει να στηρίξει τα παλαιστινιακά συμφέροντα σε μια συνάντηση του ΟΗΕ.

ΗΠΑ και Ισραήλ έχουν την πεποίθηση ότι η Χεζμπολάχ του Λιβάνου και η Χαμάς υποστηρίζονται απο το Ιράν και προειδοποίησαν την πρώτη , να μην ανοίξει δεύτερο μέτωπο σε αυτόν τον πόλεμο καθώς ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, με νεκρούς να καταγράφονται και από τις δύο πλευρές.

Οι Ιρανοί ηγέτες καλωσόρισαν τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, αλλά αρνήθηκαν την άμεση εμπλοκή τους.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα ασχοληθεί με αυτόν τον φάκελο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι αραβικές χώρες έχουν προτείνει ένα κείμενο που θα μπορούσε να ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα.

Αυτό το προσχέδιο ζητά συγκεκριμένα «άμεση κατάπαυση του πυρός» και «ανεμπόδιστη» ανθρωπιστική πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας.

Την Τετάρτη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποκάλυψε για άλλη μια φορά τις εσωτερικές του διαφωνίες στο Ισραηλινο-Παλαιστινιακό ζήτημα, απορρίπτοντας δύο σχέδια ψηφίσματος για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που πρότειναν η Ρωσία και οι ΗΠΑ, αντίστοιχα. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, το Συμβούλιο Ασφαλείας απέρριψε τέσσερα σχέδια ψηφίσματος.

Πηγή: agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...