Η Χαμάς λέει ότι η Ιταλία «μέρος της επίθεσης εναντίον μας» Η ιταλική κυβέρνηση «δυστυχώς πήρε τη δεξιά πλευρά της ιστορίας»

 (ANSA) - ΡΩΜΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 

Η Χαμάς δήλωσε την Τρίτη ότι η Ιταλία ήταν "μέρος της επίθεσης εναντίον μας". 

«Δυστυχώς, η ιταλική κυβέρνηση επέλεξε για άλλη μια φορά τη δεξιά πλευρά, τη δεξιά πλευρά της ιστορίας», δήλωσε στην Agora στο Rai3 ο πρώην υπουργός Υγείας της Χαμάς και νυν επικεφαλής του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων της οργάνωσης στη Γάζα, Μπασέμ Ναΐμ. 

«Είναι ένα πολύ σοβαρό λάθος που μετατρέπει την Ιταλία σε ένα από τα κόμματα της επίθεσης κατά του λαού μας».

Η Ιταλία υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που σκότωσε 1.400 ανθρώπους στο νότιο Ισραήλ και πήρε 229 ομήρους, ενώ ζήτησε επίσης από το Τελ Αβίντ να επιτρέψει βοήθεια και βασικές προμήθειες στη Γάζα, όπου μια ανθρωπιστική καταστροφή διαφαίνεται, και ζητά αυτοσυγκράτηση. έτσι ώστε οι απώλειες αμάχων να ελαχιστοποιούνται κατά τη διάρκεια της αντίποινας του Ισραήλ για να συντρίψει τους ισλαμιστές μαχητές. 

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε την Τρίτη 8.525 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, 3.542 εκ των οποίων παιδιά και 2.187 γυναίκες. 

see more (ANSA). Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος © Copyright ANSA

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...