«Εμφύλιος» στο Ισραήλ – Αυξάνονται οι φωνές κατά του Μ.Νετανιάχου: «Να ανακαλέσει για Σιν Μπετ και Συμβούλιο Ασφαλείας»

 Στα όρια του “εμφυλίου” βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ καθώς εν μέσω συγκρούσεων και με τους πολίτες επιστρατευμένους ο Μ.Νετανιάχου ανεβάζει τους τόνους ακόμα και κατά της στρατιωτικής ηγεσίας, με σκοπό όπως πολλοί αναφέρουν την προσωπική του διάσωση.

Οι εικόνες εθνικής ενότητας στην πολιτική ηγεσία του Ισραήλ που είχε παρουσιαστεί βρίσκονται πλέον υπό σκεπτικισμό καθώς δεν καταλαβαίνουν για πιο λόγο ο πρωθυπουργός επιτίθεται κατά του επικεφαλής στρατιωτικών πληροφοριών, του Συμβουλίου ασφαλείας ενώ μόλις λίγες ημέρες πριν είχε επίσης επιτεθεί και κατά των στρατηγών.

Φαίνεται όμως ότι οι άλλοι πολιτικοί δεν δείχνουν να τον καλύπτουν αλλά αντίθετα να τον πιέζουν και αυτό ακόμα δεν γνωρίζει κανείς σε τι αποκαλύψεις μπορεί να οδηγήσει. 

Ο αμφιλεγόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μ.Νετανιάχου, φαίνεται ότι δίνει διπλή μάχη: Μία κατά της Χαμάς και μία για την πολιτική του επιβίωση και την υστεροφημία του.

Αν και όλοι, εντός και εκτός Ισραήλ, θεωρούν ότι έχει ολοκληρώσει την καριέρα του και το μόνο που του μένει είναι να φύγει με ερώτημα αν θα γλιτώσει την φυλακή για τις μίζες και τα σκάνδαλα που τον κατηγορούν.

Να σημειώσουμε ότι η «μεταρρύθμιση» που ήθελε να επιβάλλει στην δικαιοσύνη δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα κοστούμι «κομμένο και ραμμένο» για να διαφύγει από την δικαστική δίωξη.

Αλλά αυτό φαντάζει πλέον «λεπτομέρεια», μπροστά στις αποκαλύψεις ότι βοηθούσε… την Χαμάς! 

Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ και μέλος του πολεμικού συμβουλίου που έχει συστήσει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, Μπένι Γκαντζ, εξέφρασε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρέπει να ανακαλέσει τη χθεσινή δήλωσή του για τους επικεφαλής της Σιν Μπετ και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Γκαντζ, «η ηγεσία πρέπει να δείξει υπευθυνότητα, να κάνει τα σωστά πράγματα και να ενισχύσει τις δυνάμεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν αυτό που απαιτούμε από αυτές. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή δήλωση αυτή την ώρα – βλάπτει την ικανότητα του λαού να σταθεί στα πόδια του. Ο πρωθυπουργός πρέπει να ανακαλέσει τη χθεσινοβραδινή του δήλωση και να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα».

Ο Νετανιάχου υποστήριξε χθες το βράδυ ότι δεν είχε λάβει προειδοποίηση για τις προθέσεις της Χαμάς να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον του Ισραήλ και κατηγόρησε τις υπηρεσίες ασφαλείας -και συγκεκριμένα τον επικεφαλής των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Αχαρόν Χαλίβα και τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, Ρόναν Μπαρ- ότι ευθύνονται για την αποτυχία που οδήγησε στην επίθεση της οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.

«Σε αντίθεση με τους ψευδείς ισχυρισμούς», έγραψε σε ανάρτηση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

»Σε καμία περίπτωση και σε κανένα στάδιο δεν προειδοποιήθηκε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου για πολεμικές προθέσεις εκ μέρους της Χαμάς. Αντίθετα, όλοι οι αξιωματούχοι ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας και του επικεφαλής της Shin Bet, εκτίμησαν ότι η Χαμάς αποτρεπόταν από επιθετικές ενέργειες και στράφηκε στον διάλογο. Αυτή είναι η εκτίμηση που υποβλήθηκε επανειλημμένα στον Πρωθυπουργό και στο Υπουργικό Συμβούλιο από όλες τις δυνάμεις ασφαλείας και την κοινότητα των πληροφοριών, ακόμη και μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου.»

Τους νέους ισχυρισμούς Νετανιάχου ακολούθησαν οργισμένες αντιδράσεις ακόμα και από τα μέλη της Κνεσέτ.

Χαρακτηριστική η μετωπική επίθεση που εξαπέλυσε η Naama Lazimi, μέλος της Κνεσέτ, Που με ανάρτηση της, χαρακτηρίζει τον ισραηλινό πρωθυπουργό «εξίσου ένοχο με την Χαμάς» για την δολοφονική επίθεση:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αρνηθήκατε να συγκαλέσετε το υπουργικό συμβούλιο, να ακούσετε τον αρχηγό του επιτελείου και το στρατιωτικό κλιμάκιο, δεν έχετε πάει στο κιμπούτς Otaf μια φορά την τελευταία δεκαετία, δεν έχετε αναφέρει τη λέξη “κιμπούτς” από τη σφαγή, δεν έχετε επισκεφθεί τους εκτοπισμένους , δεν νοιάστηκες για το Opkim, δεν έχεις πάει σε κηδεία. Αλλά ναι, μεταφέρατε χρήματα στη Χαμάς και τα είδατε ως «επένδυση»!. Είστε ο πρωθυπουργός – είστε υπεύθυνος και εσείς είστε επίσης ένοχος!».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...