ΗΠΑ: Χωριστή ψηφοφορία για τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας στο Ισραήλ εντός της εβδομάδας προωθεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

 Σχέδιο νόμου που θα προβλέπει χρηματοδότηση για να υποστηριχθεί αποκλειστικά το Ισραήλ, σχεδιάζει να προωθήσει ο Ρεπουμπλικάνος νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, παρά το γεγονός ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει υποβάλει αίτημα προκειμένου να εγκριθεί από το Κογκρέσο πακέτο έκτακτων χρηματοδοτήσεων 106 δισεκ. δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ, την Ταϊβάν και την μεταναστευτική κρίση.

«Θα προωθήσουμε χωριστό νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα για τη χρηματοδότηση  υπέρ του Ισραήλ», είπε ο κ. Τζόνσον σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, προσθέτοντας πως αναμένει πως θα εξασφαλίσει υποστήριξη κι από τα δύο κόμματα και πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα ταχθούν υπέρ αυτού του μέτρου και στη Γερουσία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ξαναρχίζει τις εργασίες της μεθαύριο Τετάρτη, έπειτα από βραχεία διακοπή τους.

Αναφερόμενος στην ανάγκη  ξεχωριστής κατάθεσης σχεδίου νόμου διευκρίνισε  πως «υπάρχουν πολλά πράγματα σε όλο τον κόσμο τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, και θα το κάνουμε», είπε ο κ. Τζόνσον, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην Ουκρανία. «Όμως τούτη τη στιγμή είναι οι εξελίξεις στο Ισραήλ αυτές που απαιτούν την άμεση προσοχή μας» και «πρέπει να διαχωρίσουμε» το συγκεκριμένο θέμα και «να περάσουμε» σχέδιο νόμου, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...