Βόμβα FAB-1.500 κατέστρεψε το Αρχηγείο των ουκρανικών ΕΔ στο Ντονέτσκ: Η μεγαλύτερη απώλεια επιτελικών Αξιωματικών που βίωσε η Ουκρανία

 Ρωσικό μαχητικό Su-34 εξαπέλυσε για δεύτερη φορά την βόμβα FAB 1.500 καταστρέφοντας το Αρχηγείο της Επιχειρησιακής-Τακτικής Ομάδας «Soledar» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο χωριό Aleksandro-Kalinovo στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Ο Ζελένσκι επισκέφτηκε αυτό το αρχηγείο νωρίτερα μέσα στο έτος. Το βίντεο από το σημείο άφιξης δείχνει τον κρατήρα που σχηματίστηκε μετά την έκρηξη.

Όπως είχαμε αναφέρει, η ρωσική Αεροπορία τοποθέτησε στις βόμβες FAB-1500 (βόμβα 1500 κιλών) μονάδες καθολικού σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC).

Το βεληνεκές ρίψης της βόμβας αυξήθηκε αρκετές φορές (σε σύγκριση με παρόμοια πυρομαχικά χαμηλότερης ισχύος) λόγω του νέου σχεδιασμού του πλαισίου του αεροσκάφους.

Με δηλωμένη ακρίβεια 5 m, ο κρατήρας από έκρηξη βόμβας μπορεί να φτάσει περίπου τα 15 μέτρα σε διάμετρο. Η πληγείσα περιοχή είναι μεγαλύτερη από 2 τετραγωνικά χλμ!

Το Su-34 μπορεί να μεταφέρει δύο τέτοιες βόμβες και στο μέλλον θα μπορεί να μεταφέρει τρεις κτυπώντας έναν ή διαφορετικούς στόχους σε μία διαδρομή.

50 νεκροί – Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Πολωνία

Το Αρχηγείο της τακτικής ομάδας «Soledar», συντόνιζε τις ουκρανικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ.

Σχεδόν όλο το προσωπικό του αρχηγείου σκοτώθηκε. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 50 νεκρούς ενώ περίπου 30 άτομα βρίσκονται θαμμένα κάτω από τα ερείπια.

Όσοι επέζησαν στάλθηκαν στην πόλη Rzeszow στην Πολωνία για θεραπεία και από εκεί για περαιτέρω διακομιδή σε ξένες ιατρικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, υπάρχουν επίσης θύματα μεταξύ του προσωπικού των ειδικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ που παρέχουν διοίκηση και τεχνική υποστήριξη.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη απώλεια επιτελικών Αξιωματικών που έχει βιώσει ποτέ η Ουκρανία στην πρώτη γραμμή.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι “την πρώτη μέρα του μήνα, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια λαμπρή επιχείρηση, καταστρέφοντας με ένα χτύπημα περίπου 50 αξιωματικούς της ανώτερης και μεσαίας διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και συμβούλους του ΝΑΤΟ.

Την 1η Οκτωβρίου, χρησιμοποιώντας την βόμβα FAB-1500UMPK , κατάφεραν να χτυπήσουν με ακρίβεια το διοικητήριο της επιχειρησιακής-τακτικής ομάδας Soledar που επιχειρούσε στην κατεύθυνση Bakhmut.

Το καταφύγιο με το επιτελείο διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εντοπίστηκε στο χωριό Aleksandro-Kalinovo, νοτιοδυτικά του Artemovsk (Bakhmut).

Τώρα η Διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση έχει “αποκεφαλιστεί”.

Ο υπολογισμός της θέσης του στόχου επετεύχθη χάρη σε δορυφορική αναγνώριση”.

Εν μέρει, η τοποθεσία του Soledar OTG αποκαλύφθηκε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος επισκέφθηκε το Alexandro-Kalinovo τον Αύγουστο.

Δείτε το βίντεο από το σημείο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:50

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:05

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...