Χεζμπολάχ και Ιρανοί Φρουροί ανοίγουν μέτωπο κατά Ισραήλ στο Γκολάν- Σφοδρές μάχες στο Λίβανο: Βολές ΑΤGM Kornet εναντίον Merkava – Πέφτουν βόμβες φωσφόρου

 Μεγάλη πολεμική κινητοποίηση παρατηρείται σε Συρία, Ιράκ και Λίβανο καθώς δυνάμεις της Χεζμπολάχ και των Ιρανών Φρουρών συγκεντρώνονται και λαμβάνουν θέσεις μάχης κοντά στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Παράλληλα, ο Abu Ala al-Walai, διοικητής της ιρακινής σιιτικής πολιτοφυλακής «Kataeb Saiyed al Shohada», έφτασε στην Βηρυτό.

 Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες, θα δημιουργηθεί μια κοινή αίθουσα διοίκησης της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και των ιρακινών σιιτικών πολιτοφυλακών, ένα “war room”. 

Υπενθυμίζουμε ότι η Χαμάς έχει ανακοινώσει «γενική κινητοποίηση την Παρασκευή στον Αραβικό και τον Ισλαμικό κόσμο».

Η Χαμάς στην πρόσκλησή της στην οποία δεν δίνει περισσότερο περιεχόμενο καλεί Άραβες και Μουσουλμάνους να δείξουν την Παρασκευή την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστινίους και την «αντίστασή» τους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Χαμάς που μίλησε στον Guardian, η ένοπλη οργάνωση «είναι έτοιμη για έναν μακροχρόνιο πόλεμο με το Ισραήλ».

Χεζμπολάχ και Ιρανοί Φρουροί συγκεντρώνουν δυνάμεις στα Υψίπεδα του Γκολάν

Δυνάμεις των Ιρανών φρουρών και της Χεζμπολάχ συγκεντρώνουν δυνάμεις στη Συρία στα υψίπεδα του Γκολάν.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και η Χεζμπολάχ μεταφέρουν δυνάμεις και όπλα στη Συρία, παίρνοντας θέσεις μάχης στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Η Χεζμπολάχ έχει κηρύξει κατάσταση μέγιστης πολεμικής ετοιμότητας, αλλά δεν έχει ακόμη ξεκινήσει μάχιμες επιχειρήσεις.

Μονάδες του IRGC και της Χεζμπολάχ σταθμεύουν στις επαρχίες Daraa και Quneitra σε ετοιμότητα για επίθεση από τα Υψίπεδα του Γκολάν. Πύραυλοι και drones αναπτύχθηκαν στη Συρία μαζί με το προσωπικό.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και ιρακινές σιιτικές ομάδες.

Σύμφωνα με ορισμένους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, “το IRGC και η Χεζμπολάχ έχουν υιοθετήσει μια προσέγγιση αναμονής και οι περαιτέρω ενέργειες θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτήν την κατάσταση. Εάν οι Αμερικανοί παρέμβουν στη σύγκρουση από την πλευρά του Ισραήλ, η Παλαιστίνη θα λάβει την υποστήριξή τους”.

Μάλιστα, αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της ιρακινής οργάνωσης Badra, Hadi al-Amiri. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν επέμβουν οι ΗΠΑ, θα δεχτούν επίθεση όλες οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

“Εάν η Ουάσιγκτον παρέμβει στον αγώνα μεταξύ του ισραηλινού καθεστώτος και της Παλαιστίνης, θα χτυπήσουμε όλες τις αμερικανικές βάσεις” είπε μιλώντας στους υποστηρικτές του.

Την ίδια δήλωση έκαναν και οι Χούτι της Υεμένης. Περιμένουν επίσης την απόφαση της Ουάσιγκτον και απειλούν με νέο περιφερειακό πόλεμο.

Ο ηγέτης του σιιτικού, υποστηριζόμενου από το Ιράν κινήματος των Χούθι της Υεμένης, Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούθι, προειδοποίησε ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμβουν ευθέως στον πόλεμο της Γάζας, η οργάνωσή του θα απαντήσει με πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και «άλλες στρατιωτικές επιλογές», όπως είπε.

«Υπάρχουν κόκκινες γραμμές σε ό,τι αφορά τη Γάζα», είπε, προσθέτοντας ότι οι Χούθι είναι έτοιμοι να συντονίσουν τις ενέργειές τους με άλλες οργανώσεις και να παρέμβουν.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ο επικεφαλής της ιρακινής οργάνωσης Badra

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:10

Μάχες Χεζμπολάχ – Ισραηλινού Στρατού στον Λίβανο

Στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου έχουν ξεσπάσει σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραηλινών δυνάμεων.

Άρματα μάχης του Ισραήλ Merkava Mark lV φέρεται να άνοιξαν πυρ και να κατέστρεψαν δύο θέσεις παρατήρησης στο Νότιο Λίβανο που χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ.

Στη συνέχεια η Χεζμπολάχ έπληξε ισραηλινό άρμα μάχης με κατευθυνόμενο πύραυλο Kornet ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές ασφαλείας στο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ με ανακοίνωση της επιβεβαιώνει ότι έπληξε ένα άρμα μάχης Merkava με δύο αντιαρματικούς Kornet στην περιοχή Marun al-Ras.

Αργότερα, ένα επιθετικό ελικόπτερο, μάλλον τύπου Apache, έπληξε παρατηρητήριο της Χεζμπολάχ μετά την εκτόξευση αντιαρματικού πύραυλου από λιβανέζικο έδαφος σε στρατιωτικό όχημα στην περιοχή Αβιβίμ.

Το Ισραήλ φέρεται να βομβαρδίζει με βόμβες φωσφόρου τις θέσεις της Χεζμπολάχ.

Δείτε βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...