Παρολίγον κατάρριψη στρατηγικού βομβαρδιστικού: «Κινεζικό μαχητικό J-11 έκανε επικίνδυνη αναχαίτιση σε B-52» λένε οι ΗΠΑ (vid)

 Οργισμένοι είναι οι Αμερικανοί με τις αεροπορικές δυνάμεις της Κίνας, καθώς για ακόμα μια φορά ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου J-11 πλησίασε επικίνδυνα σε πολύ κοντινή απόσταση, ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) σε περιοχή πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα.

Ειδικότερα, το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας έβγαλε στη δημοσιότητα βίντεο και εικόνες από την ριψοκίνδυνη «συνάντηση»

του κινεζικού μαχητικού με το B-52H, με το Πεντάγωνο να εκδίδει σχετική ανακοίνωση λέγοντας ότι το J-11 πραγματοποίησε μια «επικίνδυνη αναχαίτιση».

Το περιστατικό αυτό συνέβη λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της USAF ότι τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου B-52H αναπτύσσονται στην αεροπορική βάση Άντερσεν στο Γκουάμ.

Όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί:

«Ο πιλότος του J-11 εκτέλεσε μια επικίνδυνη αναχαίτιση αεροσκάφους τύπου B-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο εκτελούσε νόμιμα επιχειρήσεις ρουτίνας πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας στον διεθνή εναέριο χώρο.

Κατά τη νυχτερινή αναχαίτιση, ο Κινέζος πιλότος πέταξε με επικίνδυνο και αντιεπαγγελματικό τρόπο [και] επέδειξε κακή συμπεριφορά, πετώντας κάτω, μπροστά και σε απόσταση 10 ποδιών από το B-52, με ανεξέλεγκτη υπερβολική ταχύτητα, με αποτέλεσμα να βάλει και τα δύο αεροσκάφη σε κίνδυνο.

Δείτε σχετική ανάρτηση με βίντεο:

Δείτε σχετική ανάρτηση με βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...