Καθηγητής Mearsheimer: Οι ΗΠΑ έχασαν από τη Ρωσία στη μάχη για τη Μέση Ανατολή

 Φωτογραφία: Naaman Omar/Keystone Press Agency/Global Look Press 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν από τη Ρωσία στον αγώνα για επιρροή στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube. 

Κατά τη γνώμη του, η πολιτική της Μόσχας σχετικά με την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση έδειξε την ανωτερότητά της έναντι της Ουάσιγκτον. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται επί του παρόντος σε πλεονέκτημα για αυτό το θέμα, ενώ η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν είναι βαθιά στη λάσπη, είπε. 

Η πύλη Axios, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους, ανέφερε προηγουμένως ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να επεκτείνει τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και του κινήματος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. 

Σύμφωνα με την πύλη, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή προστασία του στρατιωτικού της προσωπικού στην περιοχή. Ο Axious σημείωσε ότι το Ισραήλ προβλέπει την ενεργοποίηση της λιβανικής ομάδας Χεζμπολάχ. 

Το Τελ Αβίβ πιστεύει ότι ο σχηματισμός θα προσπαθήσει να κλιμακωθεί χωρίς να οδηγήσει σε σύγκρουση πλήρους κλίμακας, η οποία έχει κάθε πιθανότητα «να ξεφύγει εύκολα από τον έλεγχο». 

Είχε επίσης αναφερθεί προηγουμένως ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και το πυροβολικό επιτέθηκαν χθες το βράδυ στις ανατολικές και κεντρικές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Δύο κτίρια κατοικιών στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat χτυπήθηκαν. 

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης του ισραηλινού στρατού, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και υπήρξαν τραυματισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...