Ουκρανία: Αποστολή διάσωσης αλεξιπτωτιστών πίσω από τις γραμμές του ρωσικού Στρατού (vid)

 Μια «αποστολή αυτοκτονίας» – αλλά και ταυτόχρονα σωτηρίας για δύο Ουκρανούς αλεξιπτωτιστές – στα ελεγχόμενα από τη Ρωσία εδάφη ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι δύο αλεξιπτωτιστές κρύβονταν επί ενάμιση χρόνο σε περιοχή πίσω από τις γραμμές του ρωσικού στρατού.

Κατά την ίδια πηγή, πριν από λίγες εβδομάδες, το Τμήμα Πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού έλαβε πληροφορίες από επιχειρησιακές πηγές ότι δύο στρατιωτικοί των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονταν σε εδάφη υπό ρωσικό έλεγχο από την αρχή της ευρείας κλίμακας εισβολής, όπου συμμετείχαν σε μάχες με τους Ρώσους.

Οι δύο μαχητές – συγκεκριμένα αλεξιπτωτιστές – είχαν τραυματιστεί και δεν μπόρεσαν να εισέλθουν ανεξάρτητα στα εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία.

Όλο αυτό το διάστημα, οι δύο στρατιωτικοί ζούσαν σε καθεστώς παρανομίας, αλλά επέζησαν χάρη στους κατοίκους της περιοχής που τους έκρυβαν.

Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού που είχε την αρχική πληροφορία σε συνεργασία με την υπηρεσία πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων, την GUR, κατέστρωσαν σχέδιο εκκένωσης, στην εφαρμογή του οποίου συμμετείχε και η Διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που παρείχε κάλυψη πυρός κατά την έξοδο της ομάδας.

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι δύο αλεξιπτωτιστές που βρίσκονταν στα κατεχόμενα για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, κατέστη δυνατό να μεταφερθούν σε έδαφος που ελέγχει η Ουκρανία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η σχετική είδηση έγινε γνωστή το Σάββατο, 30/9/2023, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζεται πότε πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση διάσωσης των δύο στρατιωτικών πίσω από τις γραμμές του ρωσικού Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...