Ουκρανός στρατιώτης: “Τελειώσαμε – Δεν βγαίνουμε ζωντανοί” -12.000 Ουκρανοί εγκλωβίστηκαν στην Αβντίφκα – Επιχειρησιακή περικύκλωση της πόλης

 Συγκλονιστικές σκηνές διαδραματίζονται στην Αβντίφκα όπου η κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χειροτερεύει μέρα με την ημέρα.

Oι Ρώσοι επιταχύνουν τις επιχειρήσεις καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι μετεωρολόγοι προέβλεψαν ελαφρύ παγετό και χιονοπτώσεις σε αυτό το τμήμα του μετώπου, που θα αλλάξει τις χρήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού και καμουφλάζ.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν πως η πόλη βρίσκεται υπό πλήρη επιχειρησιακή περικύκλωση στην Αβντίφκα.

Αν αυτό ισχύει, τότε 12.000 στρατιώτες- μαζί με κάποιες εφεδρείες που μεταφέρθηκαν- εγκλωβίστηκαν στην πόλη.

Ουκρανικές πηγές δημοσίευσαν ένα βίντεο με ένα μήνυμα ενός αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων από την Αβντίφκα. Το βίντεο δημοσίευσε η φίλη του στρατιώτη, υποστηρίζοντας ότι κατάφερε να της το στείλει  πριν τον θάνατό του.

“Τελειώσαμε, χάσαμε όλες τις θέσεις και δεν θα επιστρέψουμε από εδώ”:

«Αυτό είναι, έχουμε γ@@@@, δεν μπορώ να το κάνω άλλο, έχουμε χάσει τις θέσεις μας, μάλλον δεν θα επιστρέψουμε από εδώ, είναι κρίμα , θέλω να ζήσω… Μακάρι να είχα την ευκαιρία να φύγω από εδώ», λέει ο στρατιωτικός.

«Αντέξατε μέχρι το τέλος σε αυτή την κόλαση, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς είναι πραγματικά εκεί μέχρι να βρεθεί εκεί. Είσαι 19 και δεν έχεις καταφέρει να κάνεις τόσα πολλά πράγματα», γράφει η Ουκρανή.

Διαβάστε επίσης: Χαοτική υποχώρηση των Ουκρανών: Μάζες ρωσικών δυνάμεων εισέρχονται στην Αβντίφκα -Εικόνες φρίκης στα χαρακώματα με πολλές νεκρές γυναίκες

Δείτε το βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:59

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν επιχειρησιακή περικύκλωση της Αβντίφκα

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι η ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Αβντίφκα τέθηκε σε επιχειρησιακή περικύκλωση από τον ρωσικό στρατό. Ο ανεφοδιασμός των ουκρανικών στρατευμάτων έχει ουσιαστικά σταματήσει.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες, ο ρωσικός στρατός προχώρησε στα βορειοδυτικά του Στέποβο, νότια του Vesely και από την πλευρά της Yasinovataya.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ελπίδες απεγκλωβισμού αν ξεκινήσουν αντεπίθεση στα “πλευρά” των ρωσικών δυνάμεων όπως συνέβη τον Μάιο κοντά στο Μπαχμούτ. Ωστόσο, οι ρωσικές μονάδες προφανώς το λαμβάνουν υπόψη και, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, ενισχύουν τις πλευρές τους.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανησυχούσαν για την κατάσταση γύρω από την Αβντίφκα, η οποία ήταν μισο-κυκλωμένη από τρεις πλευρές. Ο Anton Kotsukon, εκπρόσωπος της 110ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας της Ουκρανίας, σήμανε συναγερμό.

Σημείωσε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν αναδιατάξει 40.000 εφέδρους στην πόλη και συσσώρευαν πυρομαχικά όλων των διαμετρημάτων.

Βίντεο: Ουκρανικό πεζικό vs ρωσικό πυροβολικό στην Αβντίφκα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:57

Τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν ΝΑ της Αβντίφκα

Τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν στα νοτιοανατολικά της Αβντίφκα καταλαμβάνοντας νέες θέσεις στην περιοχή του δασικού πάρκου που βρίσκεται στα δυτικά της βιομηχανικής ζώνης.

“Γίνονται μάχες στο δυτικό τμήμα της Βιομηχανικής Ζώνης, μέρος των ουκρανικών δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση, υπό τα χτυπήματα των ρωσικών στρατευμάτων, αναγκάστηκε να υποχωρήσει σε δασική περιοχή – στην οδό Dokuchaev – όπου διασταυρώνεται με την λωρίδα Yasinovatsky.

Ταυτόχρονα, έχοντας τον έλεγχο του σιδηροδρομικού σταθμού Yasinovataya-2, που βρίσκεται εντός των ορίων της πόλης Αβντίφκα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησαν στο δυτικό τμήμα της σύμπραξης κηπουρικής Vinogradniki” αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τις ουκρανικές θέσεις στην βιομηχανική Ζώνη

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:02

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου στη βιομηχανική ζώνη 

Μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να φτάσουν στα περίχωρα του εργοστασίου οπτάνθρακα και να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου στη βιομηχανική ζώνη στα νότια της Αβντίφκα.

-Στα νοτιοανατολικά της πόλης, ομάδες επίθεσης, υποστηριζόμενες από άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, απωθούν τον ουκρανικό Στρατό από τα οχυρά στη βιομηχανική ζώνη κατά μήκος της λωρίδας Yasinovatsky.Στα νότια, ενεργές μάχες διεξάγονται κοντά στη γέφυρα στην περιοχή της οδού Sobornaya.

Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν επίσης στα παραθεριστικά χωριά γύρω από την Αβντίφκα. Μάχες γίνονται στις περιοχές Vineyards, Yagodka και Tochmash.

-Βορειοδυτικά και δυτικά του παραθεριστικού χωριού Tochmash, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν προς την κατεύθυνση του παραθεριστικού χωριού Zarya και του Stepovoy.

-Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να αντεπιτεθούν, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Βορειοδυτικά της Krasnogorovka, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν σε δασικές ζώνες κατά μήκος του σιδηροδρόμου.

Οι μάχες συνεχίζονται σε ολόκληρη την πόλη, οι Ρώσοι σημειώνουν επιτυχίες σε πολλές περιοχές (συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Novokalinovoye, δυτικά της Kamenka και στη λωρίδα Yasinovatsky).

“Γίνονται δύσκολες μάχες στην περιοχή επεξεργασίας λυμάτων, πολύ δύσκολες», αναφέρουν ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές.

Βομβαρδισμοί της ρωσικής Αεροπορίας και του πυροβολικού στην Αβντίφκα και το νότιο τμήμα της βιομηχανικής Ζώνης

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:06

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:23

Σφοδροί βομβαρδισμοί στην Αβντίφκα και την βιομηχανική Ζώνη!

Στο Διαδίκτυο έχουν εμφανιστεί βίντεο στα οποία μπορείτε να δείτε αποτυχημένες απόπειρες αντεπίθεσης ουκρανικών σχηματισμών στην περιοχή της βιομηχανικής ζώνης της Αβντίφκα. Η ουκρανική ομάδα προσπάθησε να αντεπιτεθεί χωρίς πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να δείτε ρωσικό άρμα μάχης εναντίον μονάδων του ουκρανικού στρατού που προσπαθούν να προχωρήσουν.

Οι Ουκρανοί έκαναν και δεύτερη απόπειρα με την ίδια κατάληξη. Οι Ρώσοι κάνουν λόγο για μαζική αυτοκτονία.

Δείτε βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:08

Εικόνα από το εργοστάσιο Πρόμκα που κατέλαβαν οι Ρώσοι

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:00

Δείτε χάρτες με την ρωσική προέλαση

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...