24ωρο μπαράζ: Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν τις ουκρανικές άμυνες με βόμβες διασποράς και επελαύνουν ΒΔ της Αβντίφκα –Πετούν τους Ουκρανούς μακριά από το Ντονέτσκ

 Ο ρωσικός Στρατός ισοπέδωσε τις ουκρανικές θέσεις εξαπολύοντας μαζικές επιθέσεις με πυρομαχικά διασποράς τόσο με το πυροβολικό όσο και με την Αεροπορία. 

Οι Ρώσοι άνοιξαν τις αποθήκες τους και πληρώνουν τους Ουκρανούς με το ίδιο νόμισμα.

Ο ουκρανικός στρατός, που χαιρόταν πρόσφατα για την προμήθεια πυρομαχικών διασποράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση παρόμοιων πυρομαχικών από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν βορειοδυτικά της Αβντίφκα, στην περιοχή Novokalinovo. Η ρωσική προέλαση σημειώθηκε μετά το εντατικό μπαράζ εναντίον ουκρανικών θέσεων με πυρομαχικά διασποράς.

Ο ουκρανικός Στρατός υπέστη σημαντικές απώλειες και τα υπολείμματα των μονάδων του που στάθμευαν κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή, υποχώρησαν προς το Novokalinovo.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η ρωσική αεροπορία επιτέθηκε χτυπώντας με βόμβες διασποράς RBK-500S HOAB-0.5 με κιτ διόρθωσης UMPC.

Με τη βοήθεια αυτών των βομβών καταστρέφονται ουκρανικοί σχηματισμοί που βρίσκονται σε δασικές ζώνες κοντά στην Αβντίφκα. Οι ουκρανικοί σχηματισμοί χρησιμοποιούν αυτές τις δασικές ζώνες ως καταφύγια, μεταξύ άλλων, για να κρυφτούν από τα «πανταχού παρόντα» ρωσικά drones.

Μαζί με τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet, οι βόμβες με UMPC έχουν γίνει ένας πραγματικός εφιάλτης για τις μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πρώτη γραμμή.

Δείτε βίντεο από τις ρωσικές επιθέσεις με βόμβες διασποράς

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:01

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:39

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:07

Τα ρωσικά στρατεύματα “επιπεδοποίησαν” τη γραμμή του μετώπου – Προχωρούν προς Novokalinovo ΒΔ της Αβντίφκα

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της Αβντίφκα.  Τα αποσπάσματα εφόδου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, επιπεδοποίησαν τη γραμμή του μετώπου στην περιοχή Novokalinovo προχωρώντας βορειοδυτικά της Αβντίφκα.

Προηγουμένως, τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο ενός τμήματος εδάφους βόρεια της στροφής της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή αυτού του χωριού.

Σήμερα, οι μονάδες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων επιπεδοποίησαν το μέτωπο από τη Novobakhmutovka (δεν πρέπει να συγχέεται με ένα άλλο χωριό με το ίδιο όνομα, που βρίσκεται στα δυτικά) μέχρι τη σιδηροδρομική διασταύρωση Ocheretinsky.

Οι κατά προσέγγιση νέες ζώνες ελέγχου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση σημειώνονται στο χάρτη παρακάτω.

Η ευθυγράμμιση της πρώτης γραμμής στα βορειοδυτικά της Αβντίφκα επιτρέπει τον περαιτέρω εξοστρακισμό του ουκρανικού Στρατού προς την  δυτική κατεύθυνση ενώ ταυτόχρονα μειώνει την ικανότητά του όχι μόνο να μεταφέρει δυνάμεις και πόρους προς την κατεύθυνση της Αβντίφκα, αλλά και να κτυπά το Ντόνετσκ.

Επίσης, η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς το Novokalinovo καθιστά δυνατό τον έλεγχο πυρός του κόμβου μεταφοράς Ocheretinsky, μέσω του οποίου ο ουκρανικός Στρατός χρησιμοποιεί για να μεταφέρει προσωπικό, στρατιωτικό εξοπλισμό στα μέτωπα του Ντονέτσκ.

Βίντεο: Ρωσικό άρμα μάχης επιχειρεί στα περίχωρα της Αβντίφκα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:02

Βίντεο: Oι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται υπό συνεχή βομβαρδισμό

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:00

Οι Ουκρανοί έχασαν 16 οχυρά και 700 σημεία βολής

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι η περιοχή της Βιομηχανικής Ζώνης στα νοτιοανατολικά της πόλης, και η δεύτερη το Novokalinovo.

Αν αναλύσουμε την εξέλιξη των γεγονότων στην Αβντίφκα, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αναλάβει τον έλεγχο τουλάχιστον 38 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους από τις αρχές Νοεμβρίου. Σε αυτά τα εδάφη υπήρχαν τουλάχιστον 16 ουκρανικά οχυρά και πάνω από 700 διάφορα είδη σημείων βολής.

Μέχρι σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά κύματα, πρώτα προς μια κατεύθυνση, στη συνέχεια σε μια άλλη, προσπαθώντας να υπονομεύσουν την άμυνα του ουκρανικού Στρατού και να τον αναγκάσουν να εγκαταλείψει τις πιο οχυρωμένες περιοχές,

Ταυτόχρονα, οι μάχες στον τομέα Avdeevsky διεξάγονται στην περιοχή Severny – δυτικά της πόλης της Αβντίφκα, στην περιοχή Yasinovatskaya και στην περιοχή ΒΔ του Στέποβο (Petrovsky). Η πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης ανήκει στον ρωσικό στρατό.

Μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποιούν εμπρηστικά πυρομαχικά, βομβαρδίζοντας εχθρικές θέσεις στο εργοστάσιο οπτάνθρακα Avdeevka.

Ένας άλλος στόχος επιθέσεων από τα ρωσικά στρατεύματα είναι οι θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο χωριό Νέα Υόρκη, που βρίσκεται βόρεια της προεξοχής του τομέα Avdeevka του μετώπου.

Χθες, ουκρανικές πηγές πληροφόρησης παραδέχθηκαν ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διείσδυσαν στην άμυνα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην οχυρωμένη περιοχή Avdeevsky από την πόλη Yasinovataya και προχώρησαν έως και μισό χιλιόμετρο προς την κατεύθυνση που κρατούσαν οι ουκρανικοί σχηματισμοί από το 2014 .

Σύμφωνα με την ουκρανική πηγή ενημέρωσης Deep State, οι ρωσικές μονάδες κατάφεραν να σημειώσουν σημαντική πρόοδο στην περιοχή του σταθμού Yasinovataya-2 στη βιομηχανική ζώνη της Αβντίφκα.

Βίντεο: Μάχες στην βιομηχανική Ζώνη. Οι Ρώσοι επιτίθενται με άρματα μάχης, πυροβολικό και drones

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:00

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:06

Δείτε χάρτες – Η ρωσική προέλαση προς Novokalinovo και ο σταθμός Yasinovataya-2 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...