Καταστρέφει Λονδίνο, Γαλλία, Τέξας σε 6 λεπτά: Το πρώτο σύνταγμα Sarmat σε θέσεις μάχης – Η Ρωσία πηγαίνει σε μετωπική με το ΝΑΤΟ με μη ανασχέσιμο στρατηγικό όπλο…

 H Ρωσία θέτει σε υπηρεσία μάχης στις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις, το πρώτο σύνταγμα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat (ICBM) σύμφωνα με αποκαλύψεις στο TASS καλά πληροφορημένης πηγής προσκείμενης στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Το πρώτο σύνταγμα Sarmat, που αποτελείται από αρκετά σιλό πυραύλων μεταβαίνει σε υπηρεσία μάχης ως μέρος του σχηματισμού Uzhur των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων τον Δεκέμβριο 2023», είπε η πηγή.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη πρακτική στις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις, ένα διοικητήριο ενός συντάγματος και δύο σιλό πυραύλων τοποθετούνται πρώτα σε μάχιμη υπηρεσία και στη συνέχεια ο αριθμός τους αυξάνεται σταδιακά.

Τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Άμυνας είχε επιβεβαιώσει ότι, η πρώτη εκτόξευση στο πλαίσιο των δοκιμών ανάπτυξης Sarmat ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 20 Απριλίου 2022.

Τι είναι ο Sarmat

Οι Sarmat (Satan – 2 κωδικός ΝΑΤΟ) είναι ένα βαρύ σύστημα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Το βάρος εκτόξευσης του πυραύλου ξεπερνά τους 200 τόνους ενώ το βεληνεκές του πυραύλου φτάνει στα 18.000 χιλιόμετρα.

Ο Πούτιν μίλησε για πρώτη φορά για το στρατηγικό σύμπλεγμα Sarmat κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση τον Μάρτιο του 2018.

Ένα σημαντικό μέρος αυτής της ομιλίας ήταν αφιερωμένο στα πλέον εξελιγμένα όπλα και τη στρατιωτική τεχνολογία της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, o Sarmat θα αντικαταστήσει τον Voevoda (ονομασία του ΝΑΤΟ Satan).

Ο Voevoda έχει εμβέλεια 11.000 χιλιόμετρα, ενώ ο Sarmat δεν έχει περιορισμούς εμβέλειας, είπε στη συνέχεια ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος υγρών καυσίμων που είναι εξοπλισμένος με ωφέλιμο φορτίο 10 τόνων μπορεί να καλύψει αποστάσεις έως και 16.000 χιλιομέτρων.

Επιπλέον ο πύραυλος θα μπορεί να μεταφέρει συνδυασμό θερμοπυρηνικών κεφαλών και αναλώσιμων αντιμέτρων για την εξουδετέρωση της αντιπυραυλικής άμυνας του αντιπάλου.

Σύμφωνα με τον Sergei Karakaev, τον διοικητή των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, θα χρειαστούν δεκαετίες για να αναπτύξουν οι «εχθρικές δυνάμεις» ένα σύστημα που θα είναι ικανό να αναχαιτίσει τον Sarmat.

Μπορεί να εξαφανίσει τη Γαλλία ή το Τέξας, το Λονδίνο σε έξι λεπτά!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών «μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε άμυνα» και να εξαλείψει ολόκληρες χώρες.

Ενδεικτικά η ατομική βόμβα Little Boy που έπεσε στη Χιροσίμα είχε απόδοση 15 kt TNT.

Ο RS-28 Sarmat διαθέτει 15 κεφαλές, η κάθε μία από τις οποίες περιέχει 750 kt το οποίο σημαίνει πως ο πύραυλος στο σύνολο του φτάνει τα 11.000 kt TNT.

Όπως αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο πύραυλος RS -28 Sarmat είναι «ικανός να εξαφανίσει εκτάσεις του μεγέθους της Γαλλίας ή του Τέξας».

Οι Ρωσικές δυνάμεις θα προστατεύσουν τον Sarmat με τα νέα συστήματα αεράμυνας S-500. Το σύστημα S-500 μπορεί να εντοπίσει εισερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους ή αεροσκάφη σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων.

Η προετοιμασία του συστήματος RS-28 Sarmat για εκτόξευση είναι κάτω από 60 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας ένα πολύ αυτοματοποιημένο σύστημα εκτόξευσης το οποίο σημαίνει ότι σε ελάχιστο χρόνο μπορεί να πυροδοτηθεί για να πλήξει τον εχθρό.

Ρωσία – Λονδίνο σε έξι λεπτά!

Όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα Express, ένας ρωσικός πύραυλος Sarmat θα μπορούσε να καταστρέψει τη βρετανική πρωτεύουσα, το Λονδίνο σε έξι λεπτά.

«Ο Πούτιν θέτει σε επιφυλακή έναν υπερηχητικό πυρηνικό πύραυλο ικανό να ισοπεδώσει το Λονδίνο μέσα σε έξι λεπτά», ανέφερε η Express..

Σύμφωνα με την Express, η νέα ανάπτυξη των ρωσικών πυραύλων αποτελεί προειδοποίηση προς τη Δύση.«Ο πύραυλος είναι ένα τερατώδες πυρηνικό όπλο ικανό να στείλει έως και 15 κεφαλές οπουδήποτε στον πλανήτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...