Ρωσία: Οι φυλακισμένοι που πολεμούν στην Ουκρανία εξιλεώνονται για τα εγκλήματά τους «με αίμα»

 Στους φυλακισμένους προσφέρεται χάρη και αποφυλακίζονται αφού υπηρετήσουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Οι Ρώσοι κρατούμενοι που στάλθηκαν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία εξιλεώνονται για τα εγκλήματά τους "με αίμα", μεταδίδει το AFP ότι δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την αμφιλεγόμενη αμνηστία ενός άνδρα που είχε δολοφονήσει την πρώην φίλη του.


Η Ρωσία έχει πιθανότατα στρατολογήσει 100.000 ανθρώπους από τις φυλακές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, εκτίμησε η Olga Romanova, επικεφαλής μιας ανεξάρτητης ομάδας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν καταδικαστεί για βίαια εγκλήματα όπως δολοφονίες και βιασμούς.
Στους φυλακισμένους προσφέρεται χάρη και αποφυλακίζονται αφού υπηρετήσουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Ο Peskov υπερασπίστηκε την προσέγγιση αυτή, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Vladislav Kanyus -ένας άνδρας που καταδικάστηκε σε 17 χρόνια σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για τη βίαιη δολοφονία της πρώην φίλης του- απελευθερώθηκε αφού πολέμησε στην Ουκρανία.
Η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο διεθνώς το 2021, αφού αποκαλύφθηκε ότι ο Kanyus προκάλεσε 111 ατομικά τραύματα στην πρώην σύντροφό του, την 23χρονη Vera Pekhteleva, σε μια πολύωρη επίθεση που περιγράφηκε ως "βασανιστήριο".
"Οι καταδικασθέντες, μεταξύ άλλων για σοβαρά εγκλήματα, εξιλεώνονται με αίμα για το έγκλημά τους στο πεδίο της μάχης", δήλωσε ο Peskov στους δημοσιογράφους.
"Εξομολογούνται με αίμα σε ταξιαρχίες εφόδου, κάτω από σφαίρες και οβίδες", πρόσθεσε
χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...