Ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ επιτέθηκε στην ρωσική συνοριακή φρουρά στο Μπέλγκοροντ: «Τους εξοντώσαμε» λένε οι Ρώσοι

 Oι Ουκρανοί αναζητούν τρόπους να πετύχουν κάποιο θεαματικό αποτέλεσμα ώστε να δείξουν στις δυτικές κοινωνίες πως ακόμα μπορούν να συνεχίσουν τον πόλεμο με την Ρωσία και να τον κερδίσουν.

Στα πλαίσια αυτά ομάδα 50 Ουκρανών κομάντος επιτέθηκαν στα σύνορα στις ρωσικές φρουρές του Μπέλγκοροντ, επιχειρώντας να καταλάβουν κάποιον οικισμό της περιοχής.

Η επίθεση αναχαιτίστηκε με επιτυχία. Οι μισοί από αυτούς σκοτώθηκαν και οι άλλοι μισοί αιχμαλωτίστηκαν.

Ανάμεσα σε αυτούς πάντως υπήρχα και κάποιοι Ρώσοι «αντιφρονούντες» που όπως λένε οι ρωσικές αρχές χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ.

Η Ουκρανία είχε πολύ καιρό να επιχειρήσει μία επίθεση σε ρωσικό έδαφος, αλλά τώρα πιέζεται από την αρνητική κατάσταση στο σύνολο του μετώπου.

Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούσαν αμερικανικά οχήματα Bradley και Striker.

Τον περασμένο Μάιο οι Ουκρανοί είχαν καταφέρει να καταλάβουν δύο οικισμούς, τους Γκράιβορον και Γκόρα Πόντολ, στην ίδια περιφέρεια και χρειάστηκαν κάποιες ημέρες μέχρι οι ρωσικές αρχές να τους ανακαταλάβουν.

Έκτοτε οι Ρώσοι ενίσχυσαν τις συνοριακές φρουρές. Τα ρωσικά σύνορα εν μέρει «θωρακίστηκαν» και από την προώθηση των Ρώσων στο Κουπιάνσκ.

Oι επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ όπως και η προσπάθεια διείσδυσης στην νότια όχθη του ποταμού Δνείπερου θεωρούνται από τακτική άποψη ως κινήσεις εντυπωσιασμού καθώς δεν μπορούν να υποστηριχτούν ώστε στην συνέχεια να προκύψουν κάποια απτά αποτελέσματα.

Αυτή την στιγμή όλα περιστρέφονται γύρω από την Αβντίβκα. Οι Ρώσοι θέλουν να ξεμπερδεύουν και οι Ουκρανοί να την κρατήσουν με κάθε κόστος.

Και αυτό γιατί αν πέσει στα ρωσικά χέρια, η νίκη αυτή μπορεί να σημάνει το τέλος της ουκρανικής στρατιωτικής προσπάθειας, λόγω της θέσης που έχει η πόλη στο ουκρανικό μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...