Η Τουρκία κατέθεσε μήνυση κατά του Νετανιάχου στο ΔΠΔ, κατηγορώντας τον για γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, 14 Νοεμβρίου – RIA Novosti. 

Η Άγκυρα κατέθεσε μήνυση κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC), κατηγορώντας τον για γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο κοινωνικό δίκτυο X ο Μετίν Κουλουνκ, δικηγόρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας. "

«Σήμερα, εκπροσωπώντας τη συνείδηση ​​των πολιτών της Δημοκρατίας της Τουρκίας,

καταθέσαμε αγωγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά του Χίτλερ του 21ου αιώνα - του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, ο οποίος πρέπει να δικαστεί για τη γενοκτονία που διέπραξε τη Λωρίδα της Γάζας και όλα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», έγραψε ο δικηγόρος. 

Ο δικηγόρος δημοσίευσε την πρώτη σελίδα της αξίωσης και διευκρίνισε ότι την κατέθεσε μαζί με δύο συναδέλφους του μέσω του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο θα διαβιβάσει το 23σέλιδο έγγραφο στο ΔΠΔ.

Στο κείμενο της αγωγής, η εισαγγελία του δικαστηρίου καλείται να συλλέξει στοιχεία για τα εγκλήματα του Νετανιάχου κατά του παλαιστινιακού λαού, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει ποινική υπόθεση εναντίον του πρωθυπουργού και άλλων δραστών. 

Οι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι ο πολιτικός χρησιμοποιεί όπλα που απαγορεύονται από τις διεθνείς συμβάσεις στη Λωρίδα της Γάζας «μπροστά σε όλο τον κόσμο».

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα εργάζεται για να κηρύξει το Ισραήλ εγκληματία πολέμου. 

Το περασμένο Σάββατο, σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θεωρεί πλέον συνομιλητή τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, αλλά ο αρχηγός πληροφοριών της χώρας διατηρεί επαφές με το Τελ Αβίβ. 

Σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς Η παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση συνδέεται με τα εδαφικά συμφέροντα των μερών και παραμένει πηγή έντασης και μαχών στην περιοχή για πολλές δεκαετίες. 

Μια απόφαση του ΟΗΕ με τον ενεργό ρόλο της ΕΣΣΔ το 1947 καθόρισε τη δημιουργία δύο κρατών - του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, αλλά εμφανίστηκε μόνο το Ισραηλινό. 

Ένας νέος γύρος σύγκρουσης ξεκίνησε μετά το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, οι δυνάμεις της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας πυροβόλησαν κατά του εβραϊκού κράτους και διείσδυσαν στις συνοριακές περιοχές στα νότια της χώρας, όπου άνοιξαν πυρ τόσο εναντίον στρατιωτικών όσο και αμάχων, και επίσης έπιασαν ομήρους.

Σε απάντηση, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ξεκίνησαν την Επιχείρηση Iron Swords στη Γάζα. Μέσα σε λίγες ημέρες μετά την επίθεση, ο Ισραηλινός Στρατός ανέλαβε τον έλεγχο όλων των οικισμών κοντά στα σύνορα και άρχισε να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, στον θύλακα. 

Επιπλέον, το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε τον πλήρη αποκλεισμό του θύλακα: οι προμήθειες νερού, τροφίμων, ηλεκτρισμού, φαρμάκων και καυσίμων ανεστάλησαν. 

Ο αριθμός των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας έχει ξεπεράσει τις 11 χιλιάδες, περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες από αυτούς είναι παιδιά. Πάνω από 29 χιλιάδες τραυματίστηκαν.

Περισσότεροι από 1,4 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων 20 Ρώσοι. Η Χαμάς μπορεί να κρατήσει αιχμάλωτους περίπου 200-250 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...