Ισραηλινοί αστυνομικοί κτύπησαν Τούρκους δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ! (φώτο)

 Μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με το Τελ Αβίβ έλαβε χώρα στην Παλιά Πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, εκεί που αστυνομικοί έσπασαν τη βιντεοκάμαρα Τούρκων δημοσιογράφων, χρησιμοποιώντας βία εναντίον τους.  

Η ισραηλινή αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει Τούρκους δημοσιογράφους να καλύψουν γεγονότα στην κατεχόμενη Παλιά Πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, με έναν αστυνομικό να σπάει τη βιντεοκάμερα των δημοσιογράφων.

Οι δημοσιογράφοι του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου TRT news ανέφεραν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις μπλόκαραν και χρησιμοποιούσαν βία εναντίον Παλαιστινίων που κατευθύνονταν στο τέμενος Αλ Άκσα για την προσευχή της Παρασκευής, όπως αναφέρει το trtworld.com.

Η ισραηλινή αστυνομία παρενέβη με βία στην ειδησεογραφική ομάδα του TRT, σπάζοντας την κάμερά τους με την κάννη ενός όπλου, καθώς η ομάδα εργάζονταν για να καλύψουν γεγονότα στην ασταθή περιοχή.

Αν και η κάμερα υπέστη ζημιά, ο ρεπόρτερ του TRT είπε ότι θα συνεχίσουν να καλύπτουν τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στην Παλαιστίνη. Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, η ισραηλινή αστυνομία έριξε δακρυγόνα στην περιοχή όπου βρίσκεται το τζαμί.

Ο Διευθυντής Επικοινωνιών της Τουρκίας Fahrettin Altun καταδίκασε την επίθεση που πραγματοποίησε η ισραηλινή αστυνομία με στόχο δημοσιογράφους του TRT.

«Το Ισραήλ συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με όλα τα ένοπλα στοιχεία του, από τον στρατό του μέχρι την αστυνομία του, φαινομενικά αδιαφορώντας για κανόνες και αρχές», έγραψε ο Altun στο X.

«Σίγουρα, αυτή η άσχημη επίθεση έχει προστεθεί στο ιστορικό ντροπής του Ισραήλ σχετικά με την ελευθερία του Τύπου».

Ο Altun επανέλαβε την έκκληση της χώρας του προς τη διεθνή κοινότητα να μιλήσει περισσότερο εναντίον του Ισραήλ, το οποίο «συνεχίζει τις σφαγές του χωρίς διακρίσεις, στοχεύοντας βρέφη, γυναίκες, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες και παρεμποδίζοντας το έργο των δημοσιογράφων».

Τις ευχές του εξέφρασε και στην οικογένεια του TRT.

Υπήρξαν και άλλες πολλές προηγούμενες περιπτώσεις ισραηλινών δυνάμεων που προσπάθησαν να εμποδίσουν την δημοσιογραφική ομάδα του TRT να κάνει ρεπορτάζ στη Γάζα και στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αυτή την εβδομάδα, οι ισραηλινές δυνάμεις στάθηκαν για άλλη μια φορά εμπόδιο στις προσευχές της Παρασκευής, επιβάλλοντας περιορισμούς στους Παλαιστίνιους που επιδιώκουν να προσευχηθούν στο τζαμί Αλ Άκσα στην Παλιά Πόλη της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι προσευχές για την ειρήνη πραγματοποιούνται καθώς η πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και η βίαιη καταστολή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έχουν περάσει πάνω από 40 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...