Ο Λαφαζάνης παίρνει το αίμα του πίσω;

  Η ζωή είναι εκδικητική. Η Γερμανία θα βιώσει τώρα όσα επέβαλε στην Ελλάδα», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild o πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πολιτική του «εκδίκηση» κατά της Γερμανίας επιφύλασσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μέσα από τις στήλες της γερμανικής εφημερίδας Bild με θέμα τους κλυδωνισμούς που σημειώνονται στη γερμανική οικονομία τα τελευταία χρόνια. 

Χαρακτηριστικά είναι τα «νούμερα» της ασθμαίνουσας ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας μέσα στην πανδημία που έδωσε τη σκυτάλη της

στην οικονομική ύφεση μέσα στο 2023 και οι εξελίξεις δίνουν «καύσιμο» σε θεωρίες για το μέλλον της μεγαλύτερης οικονομικής και βιομηχανικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Από τις πιο μετριοπαθείς που μιλούν για ψαλιδισμένη κερδοφορία διαρκείας μέχρι τις πιο κινδυνολογικές που κάνουν λόγο για «χρεοκοπία» αντίστοιχη με εκείνη που βίωσε η Ελλάδα το 2010.

«Οι (πρώην) χρεοκοπημένοι Έλληνες αντεπιτίθενται», γράφει η Bild με τίτλο: «Χρεωκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας»: Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί σκωπτικά: «Δεν έλειψαν οι καλές συμβουλές από εμάς όταν η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010:"Γιατί δεν πουλάτε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες;" ήταν τότε ο τίτλος της Bild - και το εννοούσαμε σοβαρά!»

«Η ζωή είναι εκδικητική»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα επικεφαλής της ΛΑΕ (που συγκροτήθηκε με βασική συνιστώσα μέλη της διάσπασης του 2015) δηλώνει στην εφημερίδα, με αφορμή τα προβλήματα στον γερμανικό προϋπολογισμό που προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου κρίνοντας αντισυνταγματικό τον δεύτερο συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2021:

 «Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να επιβάλει έκτακτους φόρους τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις για να λύσει το πρόβλημα».

Ένας εκ των βασικών πολεμίων της Γερμανίας και εκφραστής της πολιτικής ανάλυσης που θέλει τη λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα με τα μνημόνια να είναι αμιγώς γερμανικό -και όχι ευρωπαϊκό ή διεθνές- έργο, ο κ. Λαφαζάνης πληρώνει τώρα τους Γερμανούς με το ίδιο νόμισμα. Προβλέπει μάλιστα ότι: «Αυτό θα προκαλέσει κρίση στη Γερμανία, αλλά διαφορετικά τα χρήματα δεν θα συγκεντρωθούν. Μια άλλη λύση θα ήταν να πουληθεί δημόσια περιουσία, όπως νησιά για να συγκεντρωθούν γρήγορα μεγάλα ποσά».

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Εάν οι Γερμανοί δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση θα μπουν αναγκαστικά σε εποπτεία της τρόικας. Τότε θα αναγκαστούν να βρουν λύσεις».

Τέλος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σχολιάζει: «Η ζωή είναι εκδικητική. Η Γερμανία θα βιώσει τώρα όσα επέβαλε στην Ελλάδα» και προειδοποιεί ότι «η Γερμανία απειλεί να οδηγήσει την Ευρώπη σε μια μακροχρόνια κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...