Live: Άνοιξε το πέρασμα στη Ράφα για ξένους υπηκόους και τραυματίες – Αδυσώπητοι βομβαρδισμοί στη Γάζα

 Άνοιξε σήμερα το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

 Δεκάδες ξένοι και άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα έφυγαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο μέσω της μεθοριακής διάβασης. Σε αυτούς δόθηκε άδεια κατ’εξαίρεσιν μετά από συμφωνία του Ισραήλ και της Χαμάς.

Παράλληλα, θα μεταφερθούν στην Αίγυπτο 90 ασθενείς και τραυματίες Παλαιστίνιοι.

  Τα ασθενοφόρα μάλιστα περιμένουν στην αιγυπτιακή πλευρά των συνόρων για να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Αιγυπτιακή πηγή ασφαλείας τόνισε ότι έως 500 αλλοδαποί, κάτοχοι ξένου διαβατηρίου, θα περάσουν σήμερα τη Ράφα από τη Γάζα.

Πρόκειται για την πρώτη αισιόδοξη είδηση, ιδιαίτερα μετά τους αδυσώπητους βομβαρδισμούς στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος στοχεύει να απομονώσει τον βορρά από το νότο και να εγκλωβίσει τους μαχητές της Χαμάς. Δεκάδες είναι οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια.

Last Updated: 11:29
11:29
Ζητά μεταφορά ασθενών στην Αίγυπτο η Χαμάς

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα Άσραφ αλ Κούντρα δήλωσε στο AFP ότι οι υπηρεσίες του υπέβαλαν στην Αίγυπτο κατάλογο με 4.000 τραυματίες που χρειάζονται περίθαλψη, η οποία δεν μπορεί να παρασχεθεί στη Λωρίδα της Γάζας.


11:17
Χαμάς: 7 όμηροι νεκροί στην Τζαμπαλίγια

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι 7 πολίτες όμηροι σκοτώθηκαν στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, ανάμεσά τους και τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.




11:17
4 τραυματίες από ρουκέτες της Χαμάς στην Αζντόντ χθες το απόγευμα



11:16
Πέρασαν οι πρώτοι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων προς την Αίγυπτο



11:15
σραήλ- Γάζα: Οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης εμπλέκονται στη σύγκρουση

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης παρενέβησαν στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, περισσότερα από 1.500 χιλιόμετρα μακριά από την Σανάα, ανακοινώνοντας χθες Τρίτη ότι εκτόξευσαν drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, μια επίθεση που υπογραμμίζει τους κινδύνους που ενέχει η σύγκρουση για την περιφέρεια.


11:09
Ηχούν οι σειρήνες στο Ασκελόν

Μετά από μια ηρεμία περίπου έντεκα ωρών, ηχούν οι σειρήνες καθώς ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύεται από τη Γάζα προς το νότιο Ισραήλ. Ακούγονται ειδοποιήσεις σε πολλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων πόλεων Ασκελόν και Ασντοντ, καθώς και σε ορισμένες από τις γύρω πόλεις και κοινότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...