Ετοιμασίες μεγάλου πολέμου στη Βαλτική: Tρία αεροπλανοφόρα, 200 αεροσκάφη και 54 F-35 με πυρηνικές βόμβες Β-61-12 κινητοποιεί το ΝΑΤΟ!

 Σε προετοιμασίες πολέμου στην Βαλτική και την Ανατολική Ευρώπη προβαίνει το ΝΑΤΟ μετά την κατάρρευση της Ουκρανίας. ΗΠΑ και Βρετανία ετοιμάζονται για την επόμενη σύρραξη που θα ξεσπάσει στην Βαλτική.

Δεν είναι μόνο τρία αεροπλανοφόρα τα οποία αναπτύσσονται για την προστασία κυρίως της Βαλτικής αλλά και η μεταφορά 54 μαχητικών F-35 της USAF στην Βρετανία όλα οπλισμένα με πυρηνικές βόμβες Β-61-12.

Σήμερα ανακοινώθηκε η πιστοποίηση πυρηνικών βομβών Β-61-12 και στα F-35 της Ολλανδίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν επί του παρόντος δύο αεροπλανοφόρα σε Μεσόγειο-Περσικό χωρίς να υπολογίζονται οι δυνάμεις επιφανείας άλλων χωρών.

Το ΝΑΤΟ έχει ήδη απλωθεί σε όλους τους θαλάσσιους διαδρόμους και ελέγχει κομβικά σημεία.

Διαφαίνεται πολύ μεγάλος πόλεμος στον ορίζοντα… ΗΠΑ και Βρετανία θεωρούν εξαιρετικά πιθανή μια ρωσική κίνηση προς τις χώρες της Βαλτικής και τον Διάδρομο Suwalki για την ένωση της Ρωσίας με το Καλίνινγκραντ.


Τρία αεροπλανοφόρα στην Βαλτική…

Το Ηνωμένο Βασίλειο παρέδωσε το αεροπλανοφόρο του Βασιλικού Ναυτικού, HMS Queen Elizabeth, για πρώτη φορά στη διοίκηση του ΝΑΤΟ. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Βασιλικού Ναυτικού.

Το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth (R08), ​​μαζί με ολόκληρη την ομάδα αεροπλανοφόρου που αποτελείται από τη φρεγάτα HMS Kent και το αντιτορπιλικό HMS Diamond, πέρασαν στον έλεγχο της διοίκησης του ΝΑΤΟ.

Αυτό έγινε με στόχο τη δημιουργία μιας «ισχυρής επιχειρησιακής ομάδας» που θα μπορέσει να ελέγχει μια μεγάλη περιοχή από τη Μεσόγειο έως τη Βαλτική Θάλασσα.

Εκτός από το βρετανικό αεροπλανοφόρο, η ομάδα μάχης περιλαμβάνει επίσης το ιταλικό αεροπλανοφόρο ITS Cavour και το ισπανικό ESP Juan Carlos.

Ο έλεγχος του HMS Queen Elizabeth και της βρετανικής ομάδας κρούσης, αποτελούμενη από τη φρεγάτα HMS Kent, το αντιτορπιλικό HMS Diamond, αεροσκάφη F-35B Lightning, ελικόπτερα Wildcat και Merlin μαζί με πλοία υποστήριξης, μεταφέρθηκε στο ΝΑΤΟ για να δημιουργήσει μια ισχυρή δύναμη ικανή να επιχειρεί σε μια τεράστια περιοχή από τη Μεσόγειο Θάλασσα, βόρεια έως τη Βαλτική Θάλασσα

Επί του παρόντος, το HMS Queen Elizabeth (R08) βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα, ενώ Ισπανοί και οι Ιταλοί με τις ομάδες τους «ελέγχουν» τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Δείτε βίντεο

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν τακτικό σύστημα αεροναυτιλίας στην Αν. Ευρώπη – 200 μαχητικά στον αέρα…

Παράλληλα, η 1η Μοίρα Επικοινωνιών Μάχης της 435 Αεροπορικής Πτέρυγας Εκστρατείας άρχισε να αναπτύσσει το Προηγμένο Σύστημα Τακτικής Αεροναυτιλίας (TACAN MM-7000) στην Ανατολική Ευρώπη.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής ελέγχου πτήσης του CBCS, Daniel Carter, αυτό το συγκρότημα μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα 200 αεροσκάφη. Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος συστημάτων ραντάρ, αεροδρομίων και καιρικών συνθηκών (RAWS), Επιτελάρχη Morgan Giacomelli, αυτό το χαρακτηριστικό του TACAN MM-7000 δίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα πλεονέκτημα στον σχεδιασμό πολεμικών επιχειρήσεων και στην απόκτηση πρόσβασης σε κρίσιμα δεδομένα.

Να σημειωθεί ότι το σύστημα τακτικής αεροναυτιλίας χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία από τους Αμερικανούς στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε μια προηγούμενη έκδοση του TACAN, σκοπός της οποίας ήταν να εξασφαλίσει τη μεταφορά των δυνάμεων του συνασπισμού σε κακώς εξοπλισμένα αεροδρόμια.

Είναι πιθανό ότι η μεταφορά του TACAN MM-7000 στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης σηματοδοτεί την προετοιμασία της Δύσης για στρατιωτική δράση κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Η Ουάσιγκτον μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύστημα αεροναυτιλίας, ειδικότερα, για να εξαπολύσει επιθέσεις στο Καλίνινγκραντ, στη Βρέστη ή στο Μπαράνοβιτς αναφέρουν Ρώσοι αναλυτές…

H USAF μεταφέρει 54 F-35 με πυρηνικές βόμβες στην Μ. Βρετανία!

Ταυτόχρονα, η USAF έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο μεταφοράς και ενίσχυσης πυρηνικών δυνάμεων στην Μ.Βρετανία για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια.

Ο Ματ Κόρντα, της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων (FAS), ανέφερε ότι στον αμυντικό προϋπολογισμό του 2023, το Ηνωμένο Βασίλειο προστέθηκε στη λίστα των χωρών όπου πραγματοποιούνται επενδύσεις υποδομής σε χώρους αποθήκευσης «ειδικών όπλων» στην Ευρώπη, μαζί με το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Τουρκία.

Σημειώνεται ότι η νέα έκδοση πυρηνικής βόμβας B61-12, αναμένεται να φτάσει στην Ευρώπη φέτος. Τα νέα μαχητικά F-35A Lightning II έχουν λάβει πιστοποίηση για να εξοπλιστούν με τις εκσυγχρονισμένες βόμβες και η 495η Μοίρα Μαχητών, που σταθμεύει στο RAF Lakenheath, πρόκειται να γίνει η πρώτη Μοίρα στην Ευρώπη που θα αποκτήσει ικανότητα πυρηνικής κρούσης.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατήγγειλε την πιθανή κίνηση στις 5 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι «εάν ποτέ γίνει αυτό το βήμα, θα το δούμε ως κλιμάκωση, ως ένα βήμα που θα οδηγήσει τα πράγματα σε μια κατεύθυνση που είναι εντελώς αντίθετη από αντιμετώπιση του πιεστικού ζητήματος της απόσυρσης όλων των πυρηνικών όπλων από τις ευρωπαϊκές χώρες».

Το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελείται από περίπου 225 πυρηνικές κεφαλές για βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από υποβρύχια. Τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ που δυνητικά κατευθύνονται προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι οι βόμβες βαρύτητας B61-12.Επί του παρόντος, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύεται ότι αναπτύσσουν περίπου 100 βόμβες βαρύτητας B61 σε πέντε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Τουρκία, Η Ουάσιγκτον απέσυρε περίπου 110 βόμβες B61 από το Lakenheath το 2008.

Τα έγγραφα… Δύο Μοίρες F-35

Τα νέα δημοσιονομικά έγγραφα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με ημερομηνία Μάρτιος 2023, σημειώνουν την προγραμματισμένη κατασκευή ενός «κοιτώνα ασφαλείας» στο RAF Lakenheath, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λονδίνου με τον όρο “Surety”. Αυτός ένας όρος που χρησιμοποιείται συνήθως στο Υπουργείο Άμυνας και στο Υπουργείο Ενέργειας για να αναφέρεται στην ικανότητα διατήρησης των πυρηνικών όπλων ασφαλή και υπό θετικό έλεγχο.

Τα δικαιολογητικά έγγραφα σημειώνουν τη νέα απαίτηση «Κατασκευή κοιτώνα 144 κλινών για να στεγάσει την αύξηση του στρατευμένου προσωπικού ως αποτέλεσμα της πιθανής αποστολής Surety»

Για να δικαιολογήσουν τη νέα κατασκευή, τα έγγραφα σημειώνουν, «Με την μεταφορά αεροσκαφών λόγω της άφιξης της πιθανής αποστολής Surety (δύο μοιρών F-35), υπάρχει σημαντική ανεπάρκεια στην ποσότητα κατοικιών»

Τα Συστήματα αποθήκευσης όπλων και ασφάλειας (γνωστά ως WS3) στο RAF Lakenheath περιέχονται στα προστατευτικά καταφύγια αεροσκαφών.

Συνολικά 33 WS3 εγκαταστάθηκαν στο RAF Lakenheath τη δεκαετία του 1990, καθένα από τα οποία μπορεί να χωρέσει έως και τέσσερις βόμβες B61, με μέγιστη χωρητικότητα 132 κεφαλών.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι ενδέχεται να επανενεργοποιηθούν σύντομα.

Οι αναβαθμίσεις που σχετίζονται με τα πυρηνικά στη RAF Lakenheath πραγματοποιούνται καθώς η νέα 495η Μοίρα Μαχητών (φιλοξενείται στη RAF Lakenheath) ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη που θα είναι εξοπλισμένη με το F-35A Lightning II με ικανότητα πυρηνικής κρούσης.

Δείτε τα έγγραφα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...