Η κυβέρνηση δίνει στα ΜΜΕ 211 εκατομμύρια ευρώ για φιλοκυβερνητική προπαγάνδα

 Η κυβέρνηση σκορπάει 211 εκατομμύρια ευρώ για την φιλοκυβερνητική προπαγάνδα – Προβλέπονται στον Προϋπολογισμό για «επικοινωνία και ενημέρωση».

Με ζεστό κρατικό χρήμα «μπουκώνει» για να μην ασκούν κριτική, την μιντιακή αυτοκρατορία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πριν λίγες ημέρες με υπογραφή της κυβέρνησης δόθηκαν στους καναλάρχες εθνικής εμβέλειας, 6.8 εκατομμύρια ευρώ, λόγω συνεπειών από τον πόλεμο της… Ουκρανίας.

Και τώρα η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει και για τη νέα χρονιά την εύνοια, την υπερπροβολή και την υπεράσπιση των κυβερνητικών θέσεων στα ΜΜΕ, προβλέπει ένα γερό «δώρο» πόρων από τον «κουμπαρά» του κρατικού προυπολογισμού για να κατευθυνθεί στην υπηρεσία της φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας.

Όπως προκύπτει από την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024 και συγκεκριμένα στο κομμάτι που αφορά τον «Προϋπολογισμό επιδόσεων-επισκόπηση δαπανών και εσόδων», η Κυβέρνηση έχει προβλέψει από τώρα ότι θα διαθέσει συνονικά για την «επικοινωνία και ενημέρωση» το τεράστιο ποσό των 211.185.487 ευρώ (εκατομμυρίων!!!!).

Την ώρα που οι πολίτες παλεύουν μόνοι τους με τις εφιαλτικές ανατιμήσεις και την αισχροκέρδεια. Η κυβέρνηση προνοεί να δώσει εκατομμύρια ευρώ στα φιλικά ΜΜΕ για να πείθουν τον ελληνικό λαό ότι δεν πεινάει, και ότι η κυβέρνηση καταπολεμά την ακρίβεια επιτυχώς.

Τα 211 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να διατεθούν για την δημόσια Υγεία, για την Παιδεία. Αντ’ αυτού όμως, τα χρήματα πηγαίνουν στην 107η μιντιακή θέση.

Να σημειώσουμε: στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα λαμβάνει τη θέση 107 ανάμεσα σε 180 χώρες…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...