Απέτυχε παταγωδώς η επίσκεψη Ζελένσκι στις ΗΠΑ: Ανακοίνωσε στο Κογκρέσο ανταρτοπόλεμο και επιστράτευση των ανδρών 45-70 ετών! (vid)

 Απέτυχε παταγωδώς η επίσκεψη του Β.Ζελένσκι στις ΗΠΑ και τα χειρότερα πλέον είναι μπροστά για το Κίεβο.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ψυχρή υποδοχή του Ζελένσκι στο Κογκρέσο και υποστηρίζουν ότι ο Ζελένσκι είπε ο ουκρανικός Στρατός θα αναγκαστεί να το γυρίσει σε αντάρτικο, αν περιοριστεί η βοήθεια από ΗΠΑ και ΕΕ.

Bloomberg: Απέτυχε η επίσκεψη Ζελένσκι στις ΗΠΑ

Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg σημειώνει ότι η επίσκεψη του Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον ήταν αποτυχημένη.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Ουκρανός πρόεδρος «παρακάλεσε» το αμερικανικό Κογκρέσο να διαθέσει περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, έφυγε από την Ουάσιγκτον χωρίς να λάβει σαφείς υποσχέσεις για περαιτέρω υποστήριξη από τις ΗΠΑ το 2024.

Σύμφωνα με τους το αμερικανικό ΜΜΕ, ο Ζελένσκι έτυχε ψυχρής υποδοχής στην Ουάσιγκτον, σε αντίθεση με τις προηγούμενες επισκέψεις του, και ακόμη και ορισμένοι Δημοκρατικοί που θεωρούνταν «φιλικοί» προς το Κίεβο ήταν δυσαρεστημένοι μαζί του.

“Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δεν πρέπει να επιστρέψει και να εκλιπαρεί για βοήθεια και υποστήριξη” είπε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Κουνς.

Και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, σημείωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά δισεκατομμύρια για την Ουκρανία χωρίς σαφή έλεγχο πάνω τους και χωρίς σχέδιο για τη χρήση τους.

Πρόεδρος της Βουλής ΗΠΑ: O Λευκός Οίκος δεν έχει καμία στρατηγική νίκης για την Ουκρανία – «Καμία βοήθεια προς το παρόν»

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson τόνισε ότι είχε μια «καλή» συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο Β. Ζελένσκι αλλά παρέμεινε σταθερός στη θέση του ότι οι ΗΠΑ πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουν το θέμα των συνόρων πριν προχωρήσουν σε ένα νομοσχέδιο για βοήθεια στο Κίεβο.

«Από την αρχή, όταν μου έδωσαν το σφυρί [του προέδρου της βουλής], χρειαζόμασταν σαφήνεια για το τι κάνουμε στην Ουκρανία και πώς θα έχουμε την κατάλληλη εποπτεία της δαπάνης των πολύτιμων δολαρίων των φορολογουμένων και χρειαζόμασταν μια μεταμορφωτική αλλαγή στα σύνορα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει τίποτα», τόνισε ο Johnson, αποκαλώντας την κατάσταση στα σύνορα «απόλυτη καταστροφή».

Μάλιστα, ο Johnson επέμεινε ότι ο Λευκός Οίκος δεν μπόρεσε να διατυπώσει μια ξεκάθαρη στρατηγική που θα βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει, ενώ επέκρινε και τη Γερουσία για τη στάση της.

«Δεν είναι θέμα του Σώματος αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι με τον Λευκό Οίκο και τη Γερουσία και τους ικετεύω να κάνουν τη δουλειά τους γιατί η ώρα είναι επείγουσα» συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της βουλής των Αντιπροσώπων.

Υπενθυμίζεται, ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής -ιδίως όσοι είναι εγγύτερα στο στρατόπεδο του Donald Trump- απορρίπτουν την έγκριση της χρηματοδότησης για την Ουκρανία και το Ισραήλ, μέχρι ο Λευκός Οίκος να εγγυηθεί επαρκή κονδύλια για τη φύλαξη των συνόρων των ΗΠΑ.

Δείτε το βίντεο

Schmitt (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Η ομιλία Ζελένσκι στο Κογκρέσο αποδείχθηκαν «παλιά σκουπίδια»

Ο γερουσιαστής Ε. Schmitt από το Μιζούρι είπε ότι ο Ζελένσκι δεν είπε τίποτα νέο στη συνάντηση με τους γερουσιαστές και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Είναι τα ίδια παλιά σκουπίδια.

Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο εδώ», ανέφερε ο Schmitt σύμφωνα με τους New York Times.

Μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι, ο Schmitt είπε επίσης ότι αντί να συνομιλούν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τ. Μπάιντεν για την ασφάλεια των συνόρων τους, οι γερουσιαστές αναγκάζονται να συζητήσουν τα σύνορα της Ουκρανίας με τον Ζελένσκι.

«Μιλήσαμε με τον Ζελένσκι για την Ουκρανία και τα σύνορά της, αλλά ο Μπάιντεν, ο πρόεδρος αυτής της χώρας, δεν συμμετέχει στη συζήτηση για τα αμερικανικά σύνορα.

Οι Δημοκρατικοί δεν ενδιαφέρονται να μιλήσουν για την ασφάλεια των συνόρων μας είναι εξωφρενικό», είπε ο Schmitt σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο X.

Ζελένσκι: Στα χακί οι 45άρηδες, ανταρτοπόλεμος ενόψει – Έσκασε στα γέλια ο Μπάιντεν

Την πρόθεση του να στρατολογήσει και άντρες άνω των 45 ετών εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, B. Zελένσκι κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ουκρανικός στρατός να αναγκαστεί να καταφύγει σε ανταρτοπόλεμο λόγω της μείωσης της δυτικής βοήθειας.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα του περιοδικού Time που ανέφερε ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, επικαλούμενο έναν βοηθό του Ζελένσκι, πως οι τάξεις των ουκρανικών στρατευμάτων είναι τόσο άδειες που τα στρατολογικά γραφεία αναγκάζονται να στρατολογήσουν πλέον και άτομα με μέση ηλικία τα 43 έτη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ζελένσκισε αντίθεση με την προηγούμενη εμφάνιση του στο Κογκρέσο όπου είχε γίνει δεκτός με πλήθος χειροκροτημάτων, αυτήν την φορά βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πιο ψυχρή υποδοχή, έχοντας συζητήσεις με τους Αμερικάνους βουλευτές και γερουσιαστές κεκλεισμένων των θυρών.

Μάλιστα ο Ζελένσκι φέρεται να είπε στους Αμερικάνους συνομιλητές του πως θα αναγκαστεί να στρατολογήσει άντρες άνω των 45 ετών και ότι είναι πολύ πιθανό να καταφύγει σε ανταρτοπόλεμο, καθώς η βοήθεια των ΗΠΑ και της Ευρώπης γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Η αλήθεια είναι πως ο ουκρανικός Στρατός στρατολογεί πλέον άνδρες ηλικίας 45-70 ετών εδώ και αρκετούς μήνες!

Δείτε εδώ πως ξεσπάει σε γέλια ο Μπάιντεν

Sky News: Αλλαγή ρητορικής Μπάιντεν για Ουκρανία – Θα βοηθάμε όσο μπορούμε

Για μια «λεπτή» αλλά σημαντική αλλαγή στη ρητορική του προέδρου των ΗΠΑ Τ. Μπάιντεν όσον αφορά τη στήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία κάνει λόγο το βρετανικό Sky News.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος Μπάιντεν άλλαξε τη θέση του όσον αφορά την … απεριόριστη στήριξη των ΗΠΑ προς το Κίεβο.

«Σε μια λεπτή, ανεπαίσθητη αλλαγή στη θέση του που θα μπορούσε να κάνει τον Ουκρανό πρόεδρο, Β. Ζελένσκι να πτοηθεί προχώρησε ο πρόεδρος Μπάιντεν, o οποίος είπε πως η Αμερική θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία «όσο μπορεί».

Σημειώνεται πως μέχρι πρότινος οι ΗΠΑ δεσμεύονταν να στηρίξουν την Ουκρανία μέχρι τέλους, μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, υποσχόμενες στήριξη «για όσο χρειαστεί».

Σύμφωνα με το Sky News, εάν σταματήσει η βοήθεια των ΗΠΑ προς το Κίεβο, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει διάσπαση και στο ευρωπαϊκό στρατόπεδο όσον αφορά την προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα και χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...