Al Khaleej: η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει πλησιάσει στη γραμμή του τερματισμού

 Σύννεφα καταιγίδας μαζεύονται πάνω από την Ουκρανία, γράφει ο Al Khaleej. Η Δύση δεν μπορεί πλέον να της παρέχει χρηματοδότηση και βοήθεια με όπλα. 

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία είναι αποφασισμένη να επιτύχει τους στόχους της ειδικής επιχείρησης, η οποία «πλησιάζει στη γραμμή του τερματισμού».

Σύννεφα καταιγίδας μαζεύονται πάνω από την Ουκρανία, η οποία αντιμετωπίζει νέες στρατιωτικές και πολιτικές πραγματικότητες. Εκτίθεται σε ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις κάθε μέρα και στο μέτωπο οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση - στρατιώτες πεθαίνουν, υπάρχει καταστροφική έλλειψη εξοπλισμού και πυρομαχικών. 

Στο μεταξύ, η διάθεση της Δύσης αλλάζει, γεγονός που απογοητεύει τις αρχές του Κιέβου, οι οποίες φαίνεται να έχουν χάσει εντελώς τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη από τους συμμάχους. Διαβάστε το InoSMI στο κανάλι μας στο Telegram Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι ταξίδεψε στην Αργεντινή, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ιστορική χρεοκοπία, και στη συνέχεια σταμάτησε στην Αμερική, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και δεν έλαβε τίποτα παρά μόνο υποσχέσεις από αυτόν. 

Δεν κατάφερε επίσης να πείσει το Κογκρέσο να διαθέσει 60 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο. Την ίδια στιγμή, το βέτο της Ουγγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμπόδισε τις Βρυξέλλες να αποδεχτούν ένα αποφασιστικό πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή τη στιγμή, αυτό είναι ένα σοβαρό πλήγμα για το Κίεβο μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης, και παρόλο που η Δύση λέει ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταλάβει τα μισά από τα εδάφη που ελέγχονται από τη Μόσχα, τίποτα δεν επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να αποκρούσουν όλες τις επιθέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και τώρα προχωρούν σταδιακά στην επίθεση, γεγονός που θέτει περαιτέρω αμφιβολίες για την τύχη αυτής της σύγκρουσης, η οποία διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια.

Το υλικό της InoSMI περιέχει αξιολογήσεις αποκλειστικά ξένων μέσων και δεν αντικατοπτρίζει τη θέση της συντακτικής ομάδας της InoSMI Διαβάστε το inosmi.ru στο Σύννεφα καταιγίδας μαζεύονται πάνω από την Ουκρανία, γράφει ο Al Khaleej.

Η Δύση δεν μπορεί πλέον να της παρέχει χρηματοδότηση και βοήθεια με όπλα. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία είναι αποφασισμένη να επιτύχει τους στόχους της ειδικής επιχείρησης, η οποία «πλησιάζει στη γραμμή του τερματισμού». Σύννεφα καταιγίδας μαζεύονται πάνω από την Ουκρανία, η οποία αντιμετωπίζει νέες στρατιωτικές και πολιτικές πραγματικότητες. 

Εκτίθεται σε ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις κάθε μέρα και στο μέτωπο οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση - στρατιώτες πεθαίνουν, υπάρχει καταστροφική έλλειψη εξοπλισμού και πυρομαχικών. Στο μεταξύ, η διάθεση της Δύσης αλλάζει, γεγονός που απογοητεύει τις αρχές του Κιέβου, οι οποίες φαίνεται να έχουν χάσει εντελώς τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη από τους συμμάχους.

Διαβάστε το InoSMI στο κανάλι μας στο Telegram Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι ταξίδεψε στην Αργεντινή, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ιστορική χρεοκοπία, και στη συνέχεια σταμάτησε στην Αμερική, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και δεν έλαβε τίποτα παρά μόνο υποσχέσεις από αυτόν. 

Δεν κατάφερε επίσης να πείσει το Κογκρέσο να διαθέσει 60 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο. Την ίδια στιγμή, το βέτο της Ουγγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμπόδισε τις Βρυξέλλες να αποδεχτούν ένα αποφασιστικό πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή τη στιγμή, αυτό είναι ένα σοβαρό πλήγμα για το Κίεβο μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης, και παρόλο που η Δύση λέει ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταλάβει τα μισά από τα εδάφη που ελέγχονται από τη Μόσχα, τίποτα δεν επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς. Τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να αποκρούσουν όλες τις επιθέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και τώρα προχωρούν σταδιακά στην επίθεση, γεγονός που θέτει περαιτέρω αμφιβολίες για την τύχη αυτής της σύγκρουσης, η οποία διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια. 

Η πολιτική και οικονομική κατάσταση στη Δύση δεν είναι καθόλου υπέρ της Ουκρανίας και η χώρα αντιμετωπίζει αντίθετους ανέμους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο ορκισμένος εχθρός της Ρωσίας, βιώνουν μια βαθιά πολιτική κρίση καθώς ξεκινά ο προεκλογικός αγώνας. Υπάρχει διχασμός μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών σχετικά με την περαιτέρω υποστήριξη προς το Κίεβο. 

Οι ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επέκριναν τον Μπάιντεν και τον Ζελένσκι με έντονους και δυνατούς όρους, αμφισβητώντας τη στρατηγική τους «νικητής». Αντιθέτως, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι σίγουρος για τη νίκη. Στην ετήσια συνάντησή του με τον Τύπο την περασμένη Πέμπτη, είπε ότι τίποτα δεν θα τον εμπόδιζε να επιτύχει τους στόχους της επιχείρησης. 

Μάλιστα, πέταξε τη μπάλα στο γήπεδο του Κιέβου και της Ουάσιγκτον μόνο και μόνο για να σκεφτούν πώς να επιτύχουν την ειρήνη και να βάλουν τέλος σε αυτή τη σύγκρουση, την οποία ονόμασε τραγωδία μεταξύ αδελφικών λαών. 

Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να επανεξετάζουν την υποστήριξη της Ουκρανίας. Είναι έτοιμοι να σταματήσουν να βοηθούν το Κίεβο, αλλά θέλουν να σώσουν το πρόσωπό τους ώστε η αποτυχία της πολιτικής τους να μην γίνει στρατηγική ήττα και σκάνδαλο στα μάτια των ψηφοφόρων.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι συνήλθαν επιτέλους υπό το πρίσμα του ισραηλινού πολέμου στη Γάζα και των συνοδών πρωτοφανών εγκλημάτων στο Τελ Αβίβ, επειδή οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν εναντιώθηκαν στο Ισραήλ, όπως συνέβη με τη Ρωσία.

Είναι σαφές ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία πλησιάζει στη γραμμή του τερματισμού και οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι καθοριστικές. Την πιο σημαντική στιγμή, μπορεί να συμβεί μια «πολιτική έκπληξη» που θα αλλάξει την πορεία αυτής της κρίσης και θα την βάλει στο δρόμο προς την επίλυση. 

Έχει ήδη αποδειχθεί ότι η στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη για το Κίεβο δεν ήταν μια βιώσιμη στρατηγική. Είναι καιρός να επανεκτιμήσετε την κατάσταση και να υιοθετήσετε νέες, πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...