Καταστροφή για Κίεβο: Οι Ρώσοι με “Blitzkrieg” μπλόκαραν το Ugledar από βορειοανατολικά – Μπήκαν Πομπιέντα – Νοβομιχαϊλόφκα και επελαύνουν

 Τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν μετά από μια κεραυνοβόλα επίθεση στους οικισμούς Πομπιέντα και Νοβομιχαϊλόφκα νότια της Μαρίνκα στην κατεύθυνση προς Ugledar. Οι Ρώσοι κατάφεραν να μπλοκάρουν τις κινήσεις της ουκρανικής Φρουράς στο Ugledar μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

H πραγματικότητα είναι σκληρή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Η απώλεια της Μαρίνκα έδωσε την ευκαιρία στα ρωσικά στρατεύματα να συνεχίσουν την επίθεση τους σε τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

  • Η πρώτη είναι προς το Ugledar μέσω του οικισμού Πομπιέντα
  • Η δεύτερη κατεύθυνση είναι προς τα βόρεια, προς την Krasnogorovka.
  • Η κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά τις τον ουκρανικό Στρατό αν οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίσουν το “μομέντουμ” και φτάσουν στο Κουράχοβο.

Το Κουράχοβο είναι βασικός οικισμός στη δυτικότερη γραμμή ελέγχου των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ντονμπάς.

Αυτός ο οικισμός είναι ο σημαντικότερος κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονέτσκ. Πρόκειται για μια πολύ βαριά οχυρωμένη περιοχή, ανάλογη του Μπάχμουτ.

Αυτή τη στιγμή, τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αμυντική γραμμή στη Γκεοργκίεβκα, η οποία γειτνιάζει με τη Μαρίνκα από τα δυτικά.

Διαβάστε επίσης: Κίνηση ματ των Ρώσων Στρατηγών συντρίβει την ουκρανική άμυνα σε Ντονέτσκ-Ζαπορίζια: Aιφνιδιαστικός ελιγμός περικυκλώνει χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες!

Βίντεο: Δεκάδες νεκροί στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Μαρίνκα. Μέρος Α και ΒΒ

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:00
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:03

Τα ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στην Πομπιέντα

Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν την προέλαση και κατάφερα να εισέλθουν στον οικισμό Πομπιέντα.

Η σημασία αυτού του χωριού είναι μεγάλη λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται σχεδόν αμέσως στην έξοδο από τη Μαρίνκα προς την κατεύθυνση του Ugledar.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν μια επιτυχημένη επίθεση και στην περιοχή Novomikhailovka, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια συστηματική προέλαση προς το Ugledar από τα βορειοανατολικά.

Στην περιοχή διεξάγονται σφοδρές μάχες. Υπάρχουν πληροφορίες, ότι η ουκρανική διοίκηση προσπαθεί να μεταφέρει εφεδρείες από το Μπάχμουτ προς Μαρίνκα και Αβντίφκα.

Βίντεο: Κατάληψη ενός ουκρανικού οχυρού στην Πομπιέντα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:02

Βίντεο: Ρωσικό Πεζικό καταλαμβάνει ουκρανικές θέσεις στην Πομπιέντα με υποστήριξη αρμάτων μάχης και πυροβολικού 

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:00

Οι Ρώσοι μπήκαν στην Νοβομιχαϊλόφκα – Μάχες στις οδούς Λένιν και Τιμιριάζεφ 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης νότια της Μαρίνκα, τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους δίπλα στο χωριό Novomikhailovka.

Η φρουρά Novomikhailovsky του Κιέβου προσπαθεί να συγκρατήσει την επίθεση από τα ανατολικά και νοτιοανατολικά. Οι μάχες διεξάγονται στις ανατολικές παρυφές του χωριού – στις οδούς Λένιν και Τιμιριάζεφ.

Οι κύριες ουκρανικές δυνάμεις σε αυτό το χωριό καταλαμβάνουν τη βιομηχανική ζώνη στο βόρειο τμήμα του οικισμού. Υπάρχει αγροτικό συγκρότημα, το οποίο είναι εξοπλισμένο με σημεία βολής και αποθήκες με πυρομαχικά, καύσιμα και λιπαντικά.

Παράλληλα, ο δρόμος μέσω Παρασκόβιεφκα προς την πλευρά του Κουράχοβο βρίσκεται ήδη υπό μερικό έλεγχο πυρός από το ρωσικό πυροβολικό.

Επί του παρόντος, η επιχείρηση των ρωσικών δυνάμεων επικεντρώνεται στην ευθυγράμμιση της γραμμής επαφής κατά μήκος του δρόμου που συνδέει τη Μαρίνκα με το Ugledar.

Βίντεο: Χρήση drones FPV από τους Ρώσους στην Νοβομιχαϊλόφκα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:00

Οι Ρώσοι μπλόκαραν την μεταφορά εφεδρειών από το Ugledar

Η είσοδος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα περίχωρα της Novomikhailovka μπλόκαρε την μεταφορά Ουκρανικών εφεδρειών από το Ugledar προς άλλες κατευθύνσεις και ειδικά προς την Μαρίνκα.

Μέχρι στιγμής, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κόψει τον δρόμο Novomikhailovka-Ugledar μέσω του χωριού Sladkoe και εισήλθαν στην Novomikhailovka από τη νοτιοανατολική κατεύθυνση.

Με αυτόν τον ελιγμό, τα ρωσικά στρατεύματα στην πραγματικότητα πέρασαν γύρω από τη γραμμή άμυνας, την οποία είχε κατασκευάσει το Κίεβο,  κατά μήκος μιας αλυσίδας λιμνών (το λεγόμενο αρχηγείο), που εκτείνεται στην πραγματικότητα κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Sukhie Yala.

Πλέον, το ρωσικό πυροβολικό και τα τεθωρακισμένα χτυπούν τις ουκρανικές δυνάμεις όχι μόνο στην ίδια τη Novomikhailovka, αλλά και στον αυτοκινητόδρομο Ugledar-Μαρίνκα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η διασταύρωση Uspenovka-Elizavetovka-Paraskovievka και Ugledar-Marinka, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας για την άμυνα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Ταυτόχρονα, η φρουρά των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο ίδιο το Ugledar δέχεται σφοδρά πυρά…

Βίντεο: Ρωσικά drones κτυπούν ουκρανικές δυνάμεις που αποχωρούν στο μέτωπο της Μαρίνκα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:02

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:36

Χάρτες με την ρωσική προέλαση προς Πομπιέντα και Νοβομιχαϊλόφκα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...