Ρωσία: Επίσκεψη στην Σ. Αραβία αυτή την εβδομάδα σχεδιάζει ο Β. Πούτιν

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο της Μόσχας, σύμφωνα με το dpa .

Στη Σαουδική Αραβία, ο αρχηγός του ρωσικού κράτους έχει προγραμματίσει συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δήλωσε ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ, στο κανάλι Telegram Shot.β

Μια επίσκεψη εργασίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη, αλλά ο Ουσάκοφ δεν έδωσε ακριβείς ημερομηνίες.

Η τελευταία φορά που ο πρόεδρος Πούτιν επισκέφθηκε τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν το 2019, έγραψε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Τα ταξίδια του Ρώσου προέδρου στο εξωτερικό είναι περιορισμένα λόγω του πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Η επίσκεψη στον Κόλπο θα είναι η πρώτη από την έναρξη του πολέμου το 2022, όπου δεν πρόκειται για χώρες που είναι άμεσοι σύμμαχοι της Ρωσίας, όπως η Κίνα, η Λευκορωσία ή το Καζακστάν.

Η Ρωσία συντονίζει τις τιμές και τις ποσότητες της στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου με τη Σαουδική Αραβία. Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας μεσολάβησε μεταξύ Μόσχας και Κιέβου σε θέματα όπως η απελευθέρωση κρατουμένων.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...