ΕΚΤΑΚΤΟ – Αιφνιδιαστικός ελιγμός των Ρώσων Αλεξιπτωτιστών στο Σεβέρσκ: Υπερκέρασαν την κύρια ουκρανική άμυνα και περικυκλώνουν την πόλη!

 Σε εξέλιξη βρίσκεται ισχυρή αιφνιδιαστική επίθεση περικύκλωσης του Σεβέρσκ από τους Ρώσους Αλεξιπτωτιστές. 

Η επίθεση εκδηλώθηκε από νέο άξονα ο οποίος υπερκέρασε τις κύριες αμυντικές οχυρώσεις των Ουκρανών σε Βέσελε και Ροζντολόφκα.

Συνολικά αυτή τη στιγμή, οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται από τέσσερις πλευρές προς το Σεβέρσκ και συγκεκριμένα από τις περιοχές Βέσελε, Ροζντολόφκα, Φεντορόβκα καθώς και από τα βορειοανατολικά της Κρεμίνα (δάσος Serebryansky)

Στην Ροζντολόφκα, οι Ρώσοι κατέλαβαν την αμυντική οχύρωση που κατασκεύασαν εσπευσμένα οι Ουκρανοί τους τελευταίους μήνες και συνεχίζουν την επίθεση στον οικισμό.

Όμως, ο άξονας από Φεντορόβκα είναι πλέον και ο πιο επικίνδυνος αυτή τη στιγμή καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν με ένα αιφνιδιαστικό κτύπημα να  σπάσουν το μέτωπο στην περιοχή, κτυπώντας από πίσω και περικυκλώνοντας την ουκρανική Φρουρά του Σεβέρσκ.

Bίντεο: Mετά από μπαράζ πυροβολικού, οι VDV καταλαμβάνουν ουκρανικές θέσεις

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:04

Οι Ρώσοι προελαύνουν προς Σεβέρσκ

Πιο αναλυτικά, οι ρωσικές Δυνάμεις προχώρησαν προς την κατεύθυνση του Σεβέρσκ με μέτωπο πλάτους περίπου 2 χλμ και βάθους 1,5 χλμ βορειοανατολικά του χωριού Vesyoloye.

Η επίθεση από τα ρωσικά στρατεύματα διεξάγεται κατά μήκος του σιδηροδρόμου προς την κατεύθυνση του οικισμού.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται στις εκθέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, η προαναφερθείσα προέλαση παίζει σημαντικό ρόλο στην κάλυψη του χωριού Vesyoloye, το οποίο, στην πραγματικότητα, είναι το «κλειδί» της οχυρωμένης περιοχής Seversk από τα νότια.

Το τελευταίο, με τη σειρά του, λειτουργεί ως το πιο ισχυρό φρούριο στο δρόμο προς το Krasny Liman.

Διαβάστε επίσης: Οι Ρώσοι VDV προέλασαν 8 χλμ και μπαίνουν στη Ροζντολόφκα: Μάχες στο τελευταίο οχυρό πριν το Σεβέρσκ – Κρίσιμη κατάσταση για τις ουκρανικές ΕΔ

Βίντεο: Πλάνα από την καταστροφή τερματικών Starlink στην κατεύθυνση του Σβάτοβο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:00

Περικυκλώνουν την ουκρανική Φρουρά του Σεβέρσκ – Τί λένε Ουκρανοί αξιωματικοί

Παράλληλα, μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις σε έναν νέο τομέα του μετώπου, στη συμβολή των περιοχών Μπαχμούτ και Σεβέρσκ.

Ουκρανικές πηγές πληροφοριών δίνουν ορισμένες λεπτομέρειες επικαλούμενες στρατιωτικό προσωπικό των από  την περιοχή.

Οι Ουκρανοί αξιωματικοί ανέφεραν ότι:

“Ενώ τα ουκρανικά στρατεύματα συγκρατούσαν την πίεση του ρωσικού στρατού στην περιοχή της πόλης Μπαχμούτ και στην κατεύθυνση Limansky (Krasnolimansky) – στο δάσος Serebryansky και στις προσεγγίσεις στο ποταμό Zherebets, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάστηκαν αθόρυβα και ξεκίνησαν επιθέσεις στο προγεφύρωμα μεταξύ των ποταμών Bakhmutka και Vasyukovka βορειοδυτικά του Soledar.

Οι VDV κατάφεραν να διασχίσουν τον ποταμό Vasyukovka.

Της ρωσικής επίθεσης ηγούνται Μονάδες από το 137ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών Φρουρών (Ryazan, στρατιωτική μονάδα 41450, τμήμα της 106ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Φρουρών). Οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές προχωρούν έχοντας κάλυψη από την ρωσική Αεροπορία και το πυροβολικό.

Οι Ουκρανοί αναφέρουν ραγδαία αύξηση των επιθέσεων του ρωσικού πυροβολικού.

Οι Ρώσοι VDV κατευθύνονται προς τα χωριά Fedorovka (στα βόρεια) και Vasyukovka (στα δυτικά) με σημείο εκκίνησης τους οικισμούς Sacco και Vanzetti. Δείτε τον τελευταίο χάρτη του κειμένου.

Μέχρι στιγμής, οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές κατέλαβαν σημαντικό αριθμό ουκρανικών χαρακωμάτων  κατά την διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων με μονάδες της 30ης και 54ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν σε παρακείμενες δασικές φυτείες και γύρω περιοχές.

Βίντεο: Ρωσικά drones σαρώνουν ουκρανικά χαρακώματα στην Bilohorivka

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:47

Βίντεο: Ρωσική επίθεση νότια του Βέσελε και της Ροζντολόφκα σε βόρεια κατεύθυνση.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:03

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:03

Χάρτες: Οι άξονες της ρωσικής επίθεσης προς Σεβέρσκ

Η κίνηση των VDV να κτυπήσουν το Σεβέρσκ από πίσω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...