Conference League: Στους “16” με επίδειξη δύναμης o ΠΑΟΚ, 4-2 την Ελσίνκι

 Ο “Δικέφαλος του Βορρά” επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-2 της Ελσίνκι στην Τούμπα και έτσι ολοκλήρωσε τους ομίλους στην πρώτη θέση και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης που μαζεύει 16 βαθμούς.

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση, ολοκληρώνοντας τη μέχρι τώρα πορεία του στο Conference League με εξαιρετικό τρόπο. Ο “Δικέφαλος” επιβλήθηκε 4-2 στην Τούμπα της Ελσίνκι και έγραψε… ιστορία με την πρωτιά του στον όμιλό του με 16 βαθμούς.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση και απείλησε στις πρώτες φάσεις με τις προσπάθειες των Κωνσταντέλια και Τάισον, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Η Ελσίνκι βρήκε… ανοργάνωτη την άμυνα του “Δικέφαλου” και στο 6ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Οι Φινλανδοί έφυγαν εξαιρετικά στην κόντρα, ο Ραντούλοβιτς μπήκε στην περιοχή και με ένα όμορφο πλασέ, έκανε το 1-0. Οι “ασπρόμαυροι” ανέβασαν “στροφές” και στο 16′ έχασαν σπουδαία ευκαιρία. Ο Μιχαηλίδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια ο Τόμας δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Μαένπα. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, όμως στο 31′, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν νέα ευκαιρία με σουτ του Ντεσπόντοφ, το οποίο πέρασε άουτ. Στην επόμενη φάση, ο Κεντζιόρα “πάτησε” περιοχή, ο Τάισον δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Κωνσταντέλια, ο οποίος όμως χωρίς αντίπαλο δίπλα του έστειλε την μπάλα άουτ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πίεζε ασφυκτικά για την ισοφάριση και στο 37′, κατάφερε και το έκανε πράξη. Ο Μεϊτέ από τα αριστερά γύρισε στον Οζντόεφ, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Οι δυο ομάδες δεν έχασαν κάποια σπουδαία ευκαιρία και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” ξεκίνησε… ζεστός και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 47′ μόλις, ο Κασκίνεν δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Κωνσταντέλιας, ο οποίος με όμορφη ενέργεια, έκανε το 2-1 και έβαλε σε θέση “ισχύος” τον ΠΑΟΚ. Η Ελσίνκι δεν μπορούσε να αντιδράσει και να κρατήσει την μπάλα στα “πόδια” της και ο Τόμας στο 52′ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κωνσταντέλια, έχασε σπουδαία ευκαιρία. Στην επόμενη φάση, ο Μιχαηλίδης έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε στον Τοΐβιο και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα για το 3-1 του “Δικέφαλου”. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει άμεσα και τέταρτο τέρμα, όμως το σουτ του Μπράντον Τόμας βρήκε σε… ετοιμότητα τον Μαένπα. Στο 67′, ο Κεντζιόρα έχασε σημαντική ευκαιρία από κοντά με τον Μαένπα να του λέει “όχι”. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, όμως στο 71ο λεπτό, η προσπάθεια του Ολουσάνια κατέληξε άουτ. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μουργκ στο 85ο λεπτό, ο οποίος μετά την πάσα του Τάισον πλάσαρε στη γωνία του Μαένπα για το 4-1 υπέρ του ΠΑΟΚ. Το μοναδικό που κατάφερε η Ελσίνκι ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις του αγώνα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χετεμάι σε 4-2, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΓΚΟΛ: 37′ Οζντόεφ, 47′ Κωνσταντέλιας, 53′ Τοΐβιο (αυτογκόλ), 85′ Μουργκ / 6′ Ραντούλοβιτς, 90’+1′ Χετεμάι (πεν.)
ΔΟΚΑΡΙ: 17′ Μιχαηλίδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 35′ Εκόνγκ / 21′ Χοστίκα
ΚΟΚΚΙΝΗ: –

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (71′ Βεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδη, Ράφα Σοάρες (71′ Μπάμπα), Μεϊτέ, Οζντόεφ (71′ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (75′ Μουργκ), Τάισον, Τόμας (80′ Τζήμας).

Ελσίνκι (Τόνι Κορκεακούνας): Μαένπα, Τοίβιο, Ντα Γκράκα, Χαμαλάινεν, Σοΐρι, Κανελλόπουλος (67′ Κόουασιβι-Μπένισαν), Λίνγκαμ (80′ Παάανανεν), Κέσκινεν (65′ Όλιλα), Χοστίκα (65′ Χετεμάι), Ραντούλοβιτς (65′ Ολουσάνια), Μπαντέ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των ομίλων του Europa Conference League:

19:45 Αμπερντίν – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0
19:45 Γκενκ – Τσουκαρίτσκι 2-0
19:45 Ζρινιέσκι – Άστον Βίλα 1-1
19:45 Λέγκια Βαρσοβίας – Αλκμάαρ 2-0
19:45 Λουντογκόρετς – Νόρντζελαντ 1-0
19:45 ΠΑΟΚ – Ελσίνκι 4-2
19:45 Φενέρμπαχτσε – Σπάρτακ Τρνάβα 4-0
19:45 Φερεντσβάρος – Φιορεντίνα 1-1

22:00 Βικτόρια Πλζεν – Αστάνα
22:00 Ζόρια – Μπρέινταμπλικ
22:00 Λιλ – Κλάκσβικ
22:00 Λουγκάνο – Μπεσίκτας
22:00 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Γάνδη
22:00 Μπριζ – Μπόντο/Γκλιμτ
22:00 Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μπάλκανι
22:00 Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολίμπια Λιουμπλιάνα

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία των ομίλων του Europa Conference League, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.//Γ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...