ΗΠΑ: Η Google παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους με την πλατφόρμα Play Store, έκρινε ομοσπονδιακή επιτροπή στο Σ. Φρανσίσκο

 Ομοσπονδιακή κριτική επιτροπή στο Σαν Φρανσίσκο  αποφάσισε χτες Δευτέρα ότι η Google παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους με την πλατφόρμα Play Store.

Η απόφαση θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει τα δικαιώματα που θα προστατεύουν τις εταιρείες λογισμικού στο Play Store στο μέλλον.

  Η ετυμηγορία, η οποία εκδόθηκε ομόφωνα μετά από τρεις ώρες συζήτησης και  μετά από δικαστικό αγώνα τριών ετών, θεώρησε ότι η Epic Games, ο δημιουργός του παιχνιδιού Fortnite, κατέδειξε την αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά της Google να χρεώνει υψηλές προμήθειες ανά λήψη και να μοιράζεται χαμηλά περιθώρια κέρδους.


Ο Gary Bornstein, δικηγόρος της Epic Games, περιέγραψε την Google κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ως μια εταιρεία που ενθαρρύνει τη «δωροδοκία» και εμποδίζει τον ανταγωνισμό στο Play Store.

Από την πλευρά της, καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης με την Epic Games, η υπεράσπιση της Google είχε αντικρούσει την ιδέα ότι κατείχαν αντι-ανταγωνιστική θέση, ισχυριζόμενη ότι αντιμετώπιζαν το σύστημα App Store, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο στα τερματικά της Apple.

Επιπλέον, η Google υπερασπίζεται αυτή τη θέση ως αναγκαιότητα για την ανάκτηση της επένδυσής της 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία του δικτύου που ήταν παλαιότερα γνωστό ως Android Market το 2008.

Η απόφαση για την αντιστροφή της κατάστασης αναμένεται στις αρχές του επόμενου έτους απο τον δικαστή της της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνια, Τζέιμς Ντονάτο.

Η Google συγκεντρώνει επί του παρόντος έως και το 30% των αγορών που πραγματοποιούνται μέσω εφαρμογών που έχουν προηγουμένως ληφθεί από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, δημιουργώντας μια ροή δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα ετησίως.

Μια συνάντηση του CEO της Google και του ομολόγου του στην Epic Games, την περασμένη εβδομάδα απέβη άκαρπη χωρίς οι δυο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Η εφαρμογή του Play Store κυριαρχεί ξεκάθαρα στην αγορά εγκατάστασης ηλεκτρονικών εφαρμογών και η απόφαση αυτής της Δευτέρας δίνει ώθηση στις υποθέσεις ότι η Google είχε εμπλακεί σε νομική απάτη που υπονόμευσε ακόμη και καινοτόμες προσπάθειες άλλων εταιρειών.

Ο τεχνολογικός γίγαντας αντιμετωπίζει άλλη μια αντιμονοπωλιακή δίκη στην Ουάσιγκτον μετά από κατηγορίες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Η Google φέρεται να καταχράστηκε την ηγεμονία της ως μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο πληρώνοντας δισεκατομμύρια δολάρια για να επιτύχει αυτή την προνομιακή θέση.

Πηγή: EFE
Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...