Βίντεο: Καρέ καρέ το Κill από τα 200 χλμ – ΜiG-31BM καταρρίπτει ουκρανικό MiG-29 με τον υπερηχητικό πύραυλο R-37Μ των Mach 5

 Στη δημοσιότητα έδωσαν ρωσικά ΜΜΕ το “Kill” ενός ρωσικού μαχητικού MiG-31BM το οποίο κατέρριψε ουκρανικό μαχητικό MiG-29 με πύραυλο αέρος-αέρος R-37M.

Eίναι η πρώτη καταγεγραμμένη κατάρριψη μαχητικού από τον υπερηχητικό ρωσικό πύραυλο Vympel R-37M των 5+ Mach.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πως ο  πύραυλος Vympel R-37M κυνηγά τη λεία του, όπως φαίνεται από την οθόνη του ραντάρ Zaslon AM PESA του αεροσκάφους MiG-31BM, σε λειτουργία ραντάρ Track-While-Scan TWS

Δεδομένης της ταχύτητας του 5+ Mach Α/Α πυραύλου και της διάρκειας του βίντεο ~100 δευτερολέπτων, η κατάρριψη πρέπει να έγινε σε απόσταση άνω των 170-200 χλμ.

Το R-37M υποστηρίζεται ότι έχει μέγιστη εμβέλεια 400 χιλιομέτρων (~250 μίλια) και υπερηχητική ταχύτητα 5-6 Mach. Μπορεί να εκτοξευθεί από ασφαλή εναέριο χώρο, έξω από οποιαδήποτε εμβέλεια της ουκρανικής αεράμυνας.

Δείτε το βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:48

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:25

40 ρωσικές επιδρομές σε Κουπιάνσκ και Ντονέτσκ – 4.330 νεκροί σε μία εβδομάδα!

Παράλληλα, ο ρωσικός Στρατός εξαπέλυσε 40 επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων σε Κουπιάνσκ και Ντονέτσκ.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα αναφορά για την πρόοδο που σημείωσαν τα ρωσικά στρατεύματα  την περίοδο από 9 Δεκεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με την ενημέρωση:

-Την περασμένη εβδομάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν 40 μαζικές επιθέσεις με όπλα υψηλής ακρίβειας και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε υποδομές στρατιωτικών αεροδρομίων, οπλοστάσια και χώρους αποθήκευσης πυρομαχικών πυροβολικού, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού του ουκρανικού Στρατού.

-Επιπλέον, χτυπήθηκαν οι τοποθεσίες μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας,  «Azov» και  «Λεγεώνα των Ξένων».

Στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων “Δύση” βελτίωσαν τη θέση κατά μήκος της πρώτης γραμμής και απέκρουσαν 27 ουκρανικές επιθέσεις.

-Αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού έπληξαν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 113ης Ταξιαρχίας Επίγειας Άμυνας, 57ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητου Πεζικού, 14ης, 21ης, 41ης, 43ης, 60ης και 115ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές Sinkovka, Ivanovka, Yagodnoye, Petropavlovka και Κουπιάνσκ, περιοχή Χάρκοβο.

-Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε πάνω από 425 στρατιώτες, πέντε άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένου ενός Leopard, 11 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 12 οχήματα και τρία πυροβόλα.

-Στην κατεύθυνση Krasnoliman μονάδες της ομάδας στρατευμάτων «Κέντρο», με την υποστήριξη της αεροπορίας και του πυροβολικού, απέκρουσαν 11 επιθέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

-Επιπλέον, κτυπήθηκαν συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού της 24ης, 63ης, 67ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και της 1ης, 5ης και 31ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας στις περιοχές Kirovsk, Torskoye, Yampol και Grigorovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Οι συνολικές ουκρανικές απώλειες για την εβδομάδα αυτή ανήλθαν σε έως και 1.100 στρατιώτες, τέσσερα άρματα μάχης, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 17 οχήματα και δύο πυροβόλα.

-Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, οι μονάδες της ομάδας “Νότος” με την υποστήριξη της αεροπορίας και του πυροβολικού, βελτίωσαν την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής σε ορισμένες περιοχές και απέκρουσαν επίσης 49 ουκρανικές επιθέσεις.

Επιπλέον, στις περιοχές Artyomovskoe, Kleshcheevka, Kurdyumovka και Georgievka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ κτυπήθηκε το προσωπικό και ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού σε μια εβδομάδα προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε περισσότερους από 1.580 στρατιώτες δύο άρματα μάχης, 16 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 13 οχήματα και 31 πυροβόλα πεδίου.

-Στη νότια κατεύθυνση του Ντόνετσκ, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Vostok απέκρουσαν δύο ουκρανικές επιθέσεις. Αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού προκάλεσαν ζημιές σε μονάδες του 58ου μηχανοκίνητου πεζικού, της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 128ης ταξιαρχίας στις περιοχές Novomikhailovka, Ugledar, Makarovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και Levadnoe της περιοχής Ζαπορίζια.

Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε πάνω από 600 στρατιωτικούς, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 14 οχήματα και 11 πυροβόλα πυροβόλων πεδίου.

-Στην κατεύθυνση Ζαπορίζια μονάδες των ρωσικών στρατευμάτων διεξήγαγαν ενεργό άμυνα, κατά την οποία απέκρουσαν οκτώ ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές Ραμποτίνο και στα δυτικά του Βέρμποβο.

Επιπλέον, κτυπήθηκε το  προσωπικό και ο εξοπλισμός της 128ης ορεινής εφόδου, της 33ης, 65ης, 117ης και 118ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές  Malaya Tokmachka, Novodanilovka και Novoandreevka.

Οι απώλειες του εχθρού προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε έως και 335 νεκρούς και τραυματίες στρατιωτικούς, 19 οχήματα και τρία πυροβόλα.

-Στην κατεύθυνση της Χερσώνας, όλες οι προσπάθειες απόβασης των ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς στα νησιά και την αριστερή όχθη του Δνείπερου αναχαιτίστηκαν.

Αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού έπληξαν μονάδες της 35ης, 36ης και 37ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, καθώς και της 124ης Ταξιαρχίας στις περιοχές της πόλης Χερσώνα και των χωριών Μπερισλάβ και Τγιαγκίνκα.

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών των ρωσικών στρατευμάτων, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έως και 290 στρατιωτικούς, 18 οχήματα, 17 βάρκες και εννέα συστήματα πυροβολικού.

Μέσα σε μια εβδομάδα, 82 Ουκρανοί στρατιωτικοί συνελήφθησαν και παραδόθηκαν οικειοθελώς, εκ των οποίων οι 25 αιχμαλωτίστηκαν μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

Βίντεο: Oμάδα κρούσης αποτελούμενη από επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 Alligator, Mi-35M συνοδείας ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης Mi-8 έπληξαν συγκέντρωση ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ-Λιμάν.

Το χτύπημα έγινε από μη κατευθυνόμενους πυραύλους S-8

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:58

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:31

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...