NYT: Οι ΗΠΑ θα στείλουν τον Αντιστράτηγο Aguto στο Κίεβο για να αναπτύξει μια νέα στρατηγική

 ΜΟΣΧΑ, 12 Δεκεμβρίου – RIA Novosti.

Το Πεντάγωνο θα στείλει τον αντιστράτηγο Αντόνιο Αγκούτο στο Κίεβο για να αναπτύξει μια νέα στρατιωτική στρατηγική, γράφουν οι New York Times, επικαλούμενοι Αμερικανούς και Ουκρανούς αξιωματούχους. 

" «Οι Αμερικανοί και οι Ουκρανοί στρατιωτικοί ηγέτες αναζητούν μια νέα στρατηγική που μπορούν να αρχίσουν να εφαρμόζουν το επόμενο έτος για να αναζωογονήσουν τις πιθανότητες του Κιέβου», αναφέρει το υλικό.

Ο στρατιωτικός αρχηγός θα φτάσει από τη Γερμανία, όπως αναμενόταν, και θα παραμείνει στην Ουκρανία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να δώσει στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πιο λεπτομερείς συμβουλές. 

Αλλά η παρουσία του Aguto στο Κίεβο θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς την εγκατάλειψη της μόνιμης εγκατάστασης στρατιωτικών συμβούλων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πηγές της δημοσίευσης, Αμερικανοί και Ουκρανοί σύμβουλοι ελπίζουν να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες της νέας στρατηγικής κατά τη διάρκεια πολεμικών αγώνων που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο στο Βισμπάντεν της Γερμανίας. 

Ενώ η ουκρανική πλευρά υποστηρίζει μια επίθεση με την ελπίδα να προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή, οι Αμερικανοί σύμβουλοι προωθούν μια πιο συγκρατημένη επιλογή που θα συνεπαγόταν τη διατήρηση της υπάρχουσας επικράτειας και τη δημιουργία δυνάμεων για ένα χρόνο.

Η δημοσίευση υποστηρίζει ότι στόχος αυτής της στρατηγικής θα είναι να δημιουργηθεί μια σημαντική δύναμη με την οποία η Ρωσία «θα πρέπει να υπολογίσει και να ξεκινήσει ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στα τέλη του 2024 ή ήδη το 2025».

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, ο επικεφαλής του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, Rustem Umerov, συζήτησε «στρατηγικούς στόχους» και το επιχειρησιακό σχέδιο της Ουκρανίας για το 2024 με τον αρχηγό του Πενταγώνου Lloyd Austin. 

Τα μέρη συζήτησαν επίσης την κοινή αμυντική συνεργασία, την προσέλκυση επενδύσεων στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, την ενίσχυση της αεράμυνας και την εντατικοποίηση της κατασκευής οχυρώσεων. 

Ο ίδιος ο Umerov ισχυρίστηκε ότι το τμήμα του έχει ακόμη σχέδιο στρατιωτικής δράσης για το 2024. Την ίδια στιγμή, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ αρνήθηκαν να υποστηρίξουν πρόσθετες δαπάνες για την Ουκρανία μέχρι να δουν μια νέα στρατηγική, αναφέρει το άρθρο. 

Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φτάσει στον «πάτο του βαρελιού» στην ικανότητά τους να βοηθήσουν το Κίεβο με όπλα. 

Μερικοί από τους συνομιλητές της έκδοσης εξέφρασαν φόβους ότι το 2024 η σύγκρουση θα μετατραπεί σε παρατεταμένη αντιπαράθεση. Κάποιοι στις προβλέψεις τους συγκρίνουν την επόμενη χρονιά με το 1916, που έγινε η πιο αιματηρή χρονιά στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Разногласия в конгрессе

Президент Джо Байден осенью запросил около 106 миллиардов долларов на помощь Украине и Израилю, а также на действия в Азиатско-Тихоокеанском регионе, но однозначной поддержки в конгрессе не получил.
Запрос должны утвердить обе палаты. При этом республиканцы заявили, что не поддержат выделение средств киевскому режиму, пока Белый дом не изменит подходы к защите границы США.
В итоге палата представителей, в которой большинство принадлежит членам Республиканской партии, проголосовала за выделение помощи только Тель-Авиву, но сенат, который контролируют демократы, заблокировал это решение.
Если у конгресса не получится договориться о помощи Украине сейчас, то это придется делать уже после рождественских каникул, которые продлятся с 14 декабря до 9 января.
Выделенные ранее деньги для киевских властей тем временем заканчиваются, признали в американской администрации, поэтому отправляемые пакеты вооружений сокращаются.

Здание Международного валютного фонда в Вашингтоне - РИА Новости, 1920, 12.12.2023
МВФ одобрил очередной транш Украине

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...