Ευρωκοινοβούλιο: Σφυροκόπημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για κράτος δικαίου και υποκλοπές (Video)

 Αυτό είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Να ακούμε πράγματα που δεν μας αρέσουν» απάντησε ο πρόεδρος της επιτροπής LIBE σε διαμαρτυρίες της ΝΔ επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη δέχτηκε σκληρή κριτική για τις πράξεις της στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου LIBE σχετικά με τη συζήτηση για το κράτος δικαίου.

Γαλάζιοι ευρωβουλευτές και βουλευτές προσπάθησαν απεγνωσμένα να πείσουν ότι η Ελλάδα είναι παράδεισος δικαίο. 

Ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης που ήταν προσκεκλημένος κατηγόρησε τον τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστα Αρβανίτη ότι λέει ψέματα για να πάρει την αποστομωτική απάντηση από τον πρόεδρο της επιτροπής LIBE Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ.

Ο Κώστας Αρβανίτης στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με το κράτος δικαίου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Μια χώρα…

«Θα σας πω για μία χώρα που δεν την έχω επισκεφτεί, που έχει Predator, που ο πρωθυπουργός της χώρας ανέλαβε την εθνική υπηρεσία πληροφορίων, πήρε και έβαλε υπεύθυνο τον ανιψιό, παρακολουθούσε όλο το πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, γίνονται slapp έχουμε δολοφονία δημοσιογράφου, μιλάω για τον Γιώργο Καραϊβάζ. Αυτή η χώρα δεν είναι του κυρίου Υψηλάντη, για μία άλλη χώρα μιλούσε» σημείωσε με νόημα ο Κώστας Αρβανίτης. Όπως είπε, «ζητάμε στοιχεία και η ελληνική κυβέρνηση δεν τα δίνει στην Επιτροπή, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αρνείται να συνεργαστεί».

Οταν ο Κώστας Αρβανίτης ολοκλήρωσε την παρέμβαση του, ο βουλευτής της ΝΔ Β. Υψηλάντης διέκοψε τη διαδικασία λέγοντας: «Είναι απαράδεκτα αυτά που ακούγονται. Δεν βασίζονται στην αλήθεια. Ο κύριος μιλάει σαν δημοσιογράφος, όχι σαν εκπρόσωπος», για να λάβει την απάντηση του προέδρου της επιτροπής Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ: «Παρακαλώ κύριε Υψηλάντη, εγώ προεδρεύω. Όλοι ακούμε πράγματα που δεν μας αρέσουν. Αυτό είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Να ακούμε πράγματα που δεν μας αρέσουν».

Θεοδώρα Τζάκρη: Το σκάνδαλο των υποκλοπών

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία ανέδειξε το διπλό σκάνδαλο των υποκλοπών και της συγκάλυψης.

«Για ποια ανεξαρτησία μιλάμε ότι οι δικαστές δεν επιλέγουν την ηγεσία τους εκ των αρίστων αλλά όταν αυτό γίνεται με πρόταση του υπουργικού συμβουλίου; Υπάρχει μία μέγιστη παραβίαση στο δικαίωμα της πληροφόρησης των πολιτών. Δεν υπάρχει καμία άλλη περίοδος από τη μεταπολίτευση ως σήμερα που μία κυβέρνηση να ασκεί τόσο ασφυκτικό έλεγχο στην ενημέρωση των πολιτών σε όλα τα επίπεδα. Έφτασε στο σημείο να επιβάλλει μονοκομματική διοίκηση στο ΕΣΡ» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας, μίλησε για το «έγκλημα των υποκλοπών όπου αποδείχθηκε ότι το επιτελικό κράτος αποφάσισε να διενεργήσει μία σειρά από υποκλοπές της ηγεσίας της δικαιοσύνης, πολιτικών, δημοσιογράφων, του μισού υπουργικού συμβουλίου που συνδυάζει, νομιμοφανείς παρακολουθήσεις μέσω της ΕΥΠ και παράνομες παρακολουθήσεις μέσω του Predator».

Η Σόφι ιν’τ Βελντ για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Ο εκνευρισμός της ΝΔ είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όταν η ευρωβουλευτής Σόφι ιν’τ Βελντ αναφέρθηκε στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, εκφράζοντας την ανησυχία της για το κατά πόσο γίνεται όντως έρευνα στη χώρα μας. «Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί. Η Δάφνη Καρουάνα Γκαλίσια, ο Γιώργος Καραϊβάζ μεταξύ άλλων γιατί διερευνούσαν τη διαφθορά και το έγκλημα σε κυβερνητικούς κύκλους. Θα ήθελα να πω ότι ανησυχώ ιδιαίτερα για την περίπτωση του Γιώργου Καραϊβάζ. 2,5 χρόνια και δεν έχει ακόμα σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην έρευνα, αν υπάρχει έρευνα» υπογράμμισε η Σόφι ιν’τ Βελντ.

Η ίδια έκανε εκτενή αναφορά και στο σκάνδαλο των υποκλοπών, μιλώντας για τα κατασκοπευτικά λογισμικά και την «κατάχρησή τους σε διάφορα κράτη είτε για εσωτερική χρήση είτε για εξαγωγή στο Σουδάν, στο Μπαγκλαντές, τη Μαδαγασκάρη και άλλες υποδειγματικές δημοκρατίας». Επίσης, αναφέρθηκε στην παρακολούθηση δημοσιογράφων, σημειώνοντας ότι είναι «πολύ βολικό» καθώς οι δημοσιογράφοι είναι αυτοί που ερευνούν.

Ευαγγελία Λιακούλη: Τραγική η εμπειρία της εξεταστικής

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, σημείωσε ότι δεν είναι καθόλου περήφανη για την εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα σχετικά με το κράτος δικαίου.

«Είχα μία τραγική εμπειρία, ήμουν μέλος της εξεταστικής για τις υποκλοπές. Λυπάμαι που το λέω εδώ ενώπιων όλων αλλά είχαμε ένα μεγαλύτερο σκάνδαλο από τις υποκλοπές, είχαμε το σκάνδαλο της συγκάλυψης με το απόλυτο σκοτάδι. Καταιγιστικές ήταν οι αποκαλύψεις, η κυβέρνηση δεν επέτρεψε καμία απόδειξη να υπάρξει και τίποτα να γίνει» υπογράμμισε.

Ολόκληρη η συνεδρίαση της Επιτροπής Libe

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...