“Καθάρισε” στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός

 Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστικός στο “Γ. Καραϊσκάκης” και δυσκόλεψε για ένα 45λεπτο τους Πειραιώτες, οι οποίοι στο δεύτερο μέρος βρήκαν τρεις φορές τα δίχτυα και έφθασαν στη νίκη με 3-1, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League.

Ο αγώνας

Με επιθετική διάθεση ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που κατάφερε από τα πρώτα κιόλας λεπτά να γίνει απειλητικός.

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Μασούρα, ο οποίος πρόλαβε τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων, αλλά εκτέλεσε άστοχα. Η παρουσία του αρχηγού του Ολυμπιακού μαζί με τον Όρτα στη μεσαία γραμμή, βοήθησε τους “ερυθρόλευκους” στο δημιουργικό κομμάτι. Στο 19′ ξανά ο Μασούρας ήταν ο πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους, όμως το τελείωμά του πέρασε από τα δοκάρια. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι Πειραιώτες έχασαν μία σπουδαία ευκαιρία. Ο Μασούρας είδε την κίνηση του Φορτούνη, ο οποίος πλάσαρε με το εξωτερικό μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Αθανασίου. Στο 39′ ήρθε η απάντηση από τον ΠΑΣ, με ένα σουτ του Σόρια εκτός περιοχής, το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης έληξε χωρίς σκορ.

Γρήγορα στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός κατάφερε να φθάσει στα αντίπαλα καρέ και είχε μία αξιόλογη στιγμή στο 51′. Ο Μασούρας βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή και από τις κόντες επωφελήθηκε ο Ναβάρο, η κεφαλιά του οποίου όμως ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Αθανασίου. Λίγο αργότερα, οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Τη λύση έδωσε ο Ντόη, ο οποίος επιχείρησε το σουτ περίπου από τα 30 μέτρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 1-0 στο 57′. Αυτή η εξέλιξη άλλαξε την εικόνα του αγώνα, καθώς ο ΠΑΣ ανοίχτηκε και ο Ολυμπιακός βρήκε περισσότερους χώρους. Στο 65′ οι Πειραιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους, με τον Ναβάρο να εκτελεί από τα αριστερά της περιοχής, έπειτα από πάσα του Μασούρα, γράφοντας το 2-0, αν και αρχικά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ. Δέκα λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς. Ο Τούτου έκανε το σπριντ και τον ανέτρεψε ο Ρέτσος. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Κόντε, ο οποίος πέτυχε το 2-1 στο 75′. Έτσι, το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης απέκτησε ενδιαφέρον. Στο 87′ ο Ποντένσε βγήκε απέναντι στον Αθανασίου από πλάγια θέση, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του ΠΑΣ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ναβάρο έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Τη νίκη του Ολυμπιακού σφράγισε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιόβετιτς, ο οποίος έγραψε το τελικό 3-1 με πλασέ, έπειτα από γύρισμα του Μασούρα.

ΓΚΟΛ: 57′ Ντόη, 65′ Ναβάρο, 90’+3′ Γιόβετιτς / 75′ Κόντε

Κίτρινες: 21′ Ντόη / 10′ Σόρια, 19′ Ριένστρα, 54′ Ροσέρο, 79′ Καραχάλιος
Κόκκινη: –
Δοκάρι: 88′ Ναβάρο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Όρτα (61′ Τσικίνιο), Έσε (73′ Καρβάλιο), Φορτούνης, Μασούρας, Μαρτίνς (73′ Ποντένσε), Ναβάρο (90′ Γιόβετιτς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια, Κιάκος (82′ Τσαούσης), Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Καραχάλιος, Ριένστρα (82′ Έφορντ), Λιάσος, Ροσέρο (63′ Οσέι-Τούτου), Μπάλαν (63′ Κόντε), Τζίμας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Παναιτωλικός – Λαμία 1-2
Πανσερραϊκός – Βόλος 2-2
Κηφισιά – Άρης 0-1

Κυριακή 28 Ιανουαρίου

ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 3-1
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
20:30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League πατώντας εδώ.//

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...