Τραμπ: Καλείται να καταβάλει αποζημίωση 83,3 εκατ. δολαρίων στην Ε. Τζιν Κάρολ

 Ο Ντόναλντ Τραμπ καλείται να πληρώσει  83,3 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, αφού κρίθηκε ένοχος από το σώμα ενόρκων του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης για την υπόθεση δυσφήμησης της αρθρογράφου Ε.Τζιν Κάρολ.

Η 80χρονη αρθρογράφος και συγγραφέας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι αμαύρωσε το όνομά της αρνούμενος το 2019 ότι την είχε βιάσει πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Τραμπ θα πρέπει να καταβάλει στον Κάρολ συνολικά 83,3 εκατομμύρια δολάρια.

Αναλυτικά καλείται να πληρώσει 11 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας αποκατάστασης της φήμης της, 7,3 εκατομμύρια δολάρια για συναισθηματική βλάβη που προκλήθηκε από τις δημόσιες δηλώσεις και 65 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε από τον λογαριαμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, ως «απόλυτα γελοία» και είπε ότι θα καταθέσει έφεση.

«Διαφωνώ πλήρως και με τις δύο ετυμηγορίες και θα ασκήσω έφεση σε όλο το Κυνήγι Μαγισσών που σκηνοθετήθηκε από τον Μπάιντεν και επικεντρώθηκε σε εμένα και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα», έγραψε ο πρώην πρόεδρος.

Σύμφωνα με το BBC, η Κάρολ και η νομική της ομάδα χαμογελούσαν, καθώς έφευγαν από το δικαστήριο. Ωστόσο δεν απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αμέσως μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, άλλο δικαστήριο είχε επιδικάσει αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην πρώην αρθρογράφο, κρίνοντας ότι ο Τραμπ της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα σε ένα πολυκατάστημα της αλυσίδας Bergdorf Goodman και την συκοφάντησε το 2022, όταν αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...