Al-Masirah: Οι Χούτι επιτίθενται σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν

 DOHA, 22 Ιανουαρίου – RIA Novosti.

Μαχητές του σιιτικού κινήματος της Υεμένης Ανσάρ Αλλάχ επιτέθηκαν σε αμερικανικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι Γιαχία Σάρια στο τηλεοπτικό κανάλι Al-Masirah. " 

«Το ναυτικό της Υεμένης επιτέθηκε στο αμερικανικό στρατιωτικό φορτηγό πλοίο Ocean Jazz στον Κόλπο του Άντεν», είπε.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι πρόσθεσε ότι οι μαχητές της Υεμένης συνεχίζουν να απαντούν σε οποιαδήποτε επιθετικότητα των ΗΠΑ και της Βρετανίας εναντίον της χώρας τους. 

Τόνισε ότι χτυπούν όλες τις πηγές απειλής στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα.

Η επίθεση ήταν η τέταρτη από τότε που ξεκίνησαν τα αμερικανικά-βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη στις 12 Ιανουαρίου.

Απεργίες στην Υεμένη Στα μέσα Νοεμβρίου, οι Χούτι, σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας, άρχισαν να επιτίθενται σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, προκαλώντας πτώση της ναυτιλιακής κίνησης μέσω του Σουέζ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τη σειρά τους, ανακοίνωσαν την έναρξη μιας επιχείρησης για την προστασία της ναυτιλίας μαζί με άλλες δέκα χώρες. 

Ο Ανσάρ Αλλάχ προειδοποίησε ότι διατηρούν το δικαίωμα να επιτεθούν σε πλοία μελών αυτού του συνασπισμού. Έχουν σημειωθεί αρκετές συγκρούσεις στη θάλασσα μεταξύ των Χούτι και του αμερικανικού στρατού.

Στις 12 Ιανουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων των Χούτι σε τέσσερις επαρχίες της Υεμένης. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε την επιχείρηση ως απάντηση σε απειλή για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, χωρίς να αποκλείει τη συνέχιση της στρατιωτικής δράσης.

Οι Χούτι λένε ότι κατάφεραν να βυθίσουν ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα ως αποτέλεσμα μιας αντίποινας πυραυλικής επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...