Γερμανία: Οργισμένοι αγρότες απέκλεισαν το οχηματαγωγό με το οποίο επέστρεφε ο υπουργός Οικονομίας από τις διακοπές του

 Αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για περικοπές των επιδοτήσεων στα καύσιμα για τον αγροτικό τομέα

Αυτό κι αν είναι διαμαρτυρία… Οι Γερμανοί αγρότες, που αντιτίθενται στη σταδιακή κατάργηση της επιδότησης για το ντίζελ στα τρακτέρ τους, απέκλεισαν ένα οχηματαγωγό στο Σλίτσιελ, στη βόρεια Γερμανία, 

στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ, γυρίζοντας από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του, στο Χάλιχ Χόογκε, ένα τουριστικό νησί στη Βόρεια Θάλασσα.

Έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα για συνομιλίες με τους διαδηλωτές, ο υπουργός αποφάσισε να παραμείνει στο πλοίο και να επιστρέψει στο Χάλιχ Χόογκε. Μόλις αποκαταστάθηκε η ηρεμία, ο υπουργός μπόρεσε επέστρεψε στην ηπειρωτική χώρα στις 02:50 ώρα Ελλάδας σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι περίπου 100 αγρότες με τα τρακτέρ που συμμετείχαν σ’ αυτή την ενέργεια διαμαρτυρίας, διαλύθηκαν με τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία, αλλά χωρίς να γίνουν συλλήψεις.

Ο καγκελάριος Σολτς κατήγγειλε το περιστατικό με τον Χάμπεκ, ο οποίος είναι μέλος των Πρασίνων, χαρακτηρίζοντάς το επαίσχυντο. «Με όλο το σεβασμό στην κουλτούρα της διαμαρτυρίας, ουδείς θα πρέπει να παραμένει αδιάφορος μπροστά σ’ ένα τέτοιο εκχυδαϊσμό των πολιτικών ηθών», έγραψε νωρίς σήμερα το πρωί στην πλατφόρμα X.

Η δράση των αγροτών πραγματοποιήθηκε αφού η γερμανική κυβέρνηση παραιτήθηκε εν μέρει χθες, Πέμπτη, από τα σχέδιά της για περικοπές των επιδοτήσεων στα καύσιμα για τον αγροτικό τομέα. Η επιδότηση του ντίζελ για τους αγρότες θα καταργηθεί σταδιακά μέχρι το 2026 και όχι μεμιάς, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Όμως αυτό δεν είναι αρκετό για τους αγρότες, οι οποίοι προγραμματίζουν μία εβδομάδα κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης από τις 8 ως τις 15 Ιανουαρίου, οι οποίες υποστηρίζονται από την επαγγελματική ομοσπονδία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...