«Θα πολεμήσουμε με τη Ρωσία». Η Βρετανία επέτρεψε στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να εισέλθουν στην Ουκρανία

 ΜΟΣΧΑ, 4 Ιανουαρίου – RIA Novosti. 

ο ΝΑΤΟ μπορεί να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο μέτωπο, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης του βρετανικού στρατού Hamish de Bretton-Gordon σε συνέντευξή του στο TalkTV. 

Κατά τη γνώμη του, εάν κάτι «στραβώσει» στην Ουκρανία, η Βορειοατλαντική Συμμαχία «θα μπορούσε να πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία τα επόμενα χρόνια».

"Η Δύση έχει κάνει τα πάντα (για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας - σημείωση του συντάκτη) εκτός από την αποστολή των στρατευμάτων της. Είναι πιθανό ότι εάν η Ρωσία αρχίσει να σημειώνει σοβαρή πρόοδο, το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί σύμμαχοι όπως η Αυστραλία θα πρέπει να επανεξετάσουν τη θέση τους." αυτός είπε .

Όπως τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, η Μόσχα δεν επιδιώκει να περιστρέψει τον σφόνδυλο της ουκρανικής σύγκρουσης, αλλά να την τερματίσει.

Την ίδια στιγμή, οι δυτικές χώρες μιλούν συνεχώς για την ανάγκη συνέχισης των εχθροπραξιών, αύξησης των προμηθειών όπλων και εκπαίδευσης μαχητών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στα εδάφη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...