Θεσσαλονίκη: Λευκές νιφάδες στον Χορτιάτη-Επέλαση του χιονιά στη δυτική Μακεδονία

 Νεφώσεις με χιονόνερο κατά διαστήματα και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, αναμένεται να σημειωθούν έως το απόγευμα σήμερα Τρίτη 9 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Από νωρίς το πρωί, η κίνηση είναι αυξημένη στους δρόμους, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή ατυχημάτων, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Λευκές νιφάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε προάστια της Θεσσαλονίκης, τον Χορτιάτη, καθώς και την ορεινή Χαλκιδική, ενώ σε ορισμένες περιοχές του δήμου Αριστοτέλη το έχει στρώσει. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Στη βόρεια Ελλάδα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς.

Στη δυτική Μακεδονία που χιονίζει από τις 2 τα ξημερώματα, οι αλατιέρες βγήκαν στους δρόμους για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Βασιλειάδη, προγνώστη καιρού, το συγκεκριμένο κύμα κακοκαιρίας ήταν αναμενόμενο, ενώ, όπως τόνισε, η κλιματική αλλαγή έχει επιπτώσεις στις καλλιέργειες.

Σύμφωνα πάντως με τον Σάκη Αρναούτογλου, από τα μέσα Ιανουαρίου, ο καιρός θα θυμίζει και πάλι άνοιξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...