Κινητοποιήσεις αγροτών στον Έβρο

 Τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων τους αναμένεται να σχεδιάσουν σήμερα οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης σε συγκέντρωση, που πραγματοποιούν στις 11 το πρωί, στο δημοτικό κατάστημα Φερών.

Στην ανακοίνωσή τους ζητούν να συναντηθούν με ανθρώπους, που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Εντωμεταξύ, πρώτοι στο χορό των κινητοποιήσεων για τον νομό Έβρου  μπήκαν οι αγρότες του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Διδυμοτείχου με περισσότερα  από 80 τρακτέρ και νταλίκες να συγκεντρώνονται στον περιφερειακό δρόμο της πόλης.

Το περασμένο Σάββατο και εν μέσω βροχής πλήθος αγροτών συγκεντρώθηκε έξω από το Δημαρχείο Διδυμοτείχου, όπου με παρατεταγμένα τα τρακτέρ, η επιτροπή αγώνα επέδωσε σε εκπρόσωπο του Δήμου τα αιτήματα των αγροτών που είναι:

  1. Αναθεωρηση της ΚΑΠ και σωστή κατεύθυνση και άμεση πληρωμή του πρώην πρασινίσματος.

2. Κοστος παραγωγής. Οι περισσότεροι αγρότες –κτηνοτρόφοι δεν μπορούν πλέον να σηκώσουν το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο χρέος σε γεωπόνους, τράπεζες, ΤΟΕΒ, βενζινάδικα λόγω της μειωμένης ΚΑΠ  κατά 40% αλλά και της χαμηλής τιμής των αγροτικών προϊόντων, τα οποία σημειωτέων φεύγουν από τον παραγωγό με μια συγκεκριμένη τιμή και καταλήγουν στον καταναλωτή σε υπερβολικά μεγάλη .Για το λόγο αυτό ζητούν άμεσα ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

3. Αγροτικό πετρέλαιο .Να δίνεται άμεσα στην αντλία μέσα από την δήλωση ΟΣΔΕ και όχι με τη μορφή επιδότησης

4. Η άμεση ένταξη της καλλιέργειας ηλίανθου στα οικολογικά σχήματα ειδάλλως γίνεται ασύμφορη με αποτέλεσμα μια παραδοσιακή καλλιέργεια της περιοχής να εξαφανίζεται .

5. Να επανέλθει πλήρως η συνδεμένη γάλακτος για τους κτηνοτρόφους.

Η πορεία των αγροτικών μηχανήματων ολοκληρώθηκε ήρεμα ενώ όπως τονίζεται σε δήλωση του μέλους του Αγροτικού Συλλόγου Βαγγέλη Λιολιούδη, αναμένουν τις αποφάσεις των επιτροπών των υπολοίπων Συλλόγων του νομού για να συμπορευτούν μαζί τους.

https://www.facebook.com/groups/228293084758272/?multi_permalinks=1433347747586127&ref=share
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...