Ρωσία: Ο φούρνος που αντί για ψωμί βγάζει… drones για τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία (βίντεο)

 Στο ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης που ακολουθεί,ένα από τα αφεντικά του αρτοποιοίου, επιδεικνύει drones Bekas δίπλα σε μια σειρά από φρεσκοψημένα ψωμάκια

Οι αρτοποιοί στο εργοστάσιο ψωμιού Tambov στην κεντρική Ρωσία μπήκαν στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ επειδή εκτός από καρβέλια “φούρνιζαν” και drones στις εγκαταστάσεις τους, τα οποία χρησιμοποιούνται από τα ρωσικά στρατεύματα  στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι προσπάθειες αυτές καθιστούν το αρτοποιείο ως σήμα κατατεθέν στην προσπάθεια του Κρεμλίνου να εμπλέξει την πολιτική βιομηχανία στην παραγωγή για το πολεμικό μέτωπο.

Στο ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης που ακολουθεί, ένα από τα αφεντικά του εργοστασίου, επιδεικνύει τα drones Bekas δίπλα σε μια σειρά από φρεσκοψημένα ψωμάκια.

«Μυρίζουν ακόμα και σαν φρέσκο ​​ψωμί!» είπε ο Ρώσος δημοσιογράφος Alexander Rogatkin κρατώντας ένα από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και το μυρίζοντας το.

Το εργοστάσιο Tambov ξεκίνησε για πρώτη φορά τη συναρμολόγηση των drones τον Φεβρουάριο του 2023 χρησιμοποιώντας έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή που κατασκευάζει πλαίσια άνθρακα, καθώς και θήκες κεραιών και κάμερας, σύμφωνα με συνεντεύξεις με τους υπεύθυνους του αρτοποιείου στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα περισσότερα από τα εξαρτήματα για το Bekas αγοράζονται μέσω Διαδικτύου, επιτρέποντας στους αρτοποιούς να διατηρήσουν το κόστος μεταξύ 25.000 Rbs (270 $) και 50.000 Rbs ανά drone. Η Tambov κατασκευάζει τώρα περίπου 250 drones το μήνα, καθώς και συνοδευτικά σακίδια παραλλαγής, σύμφωνα με το αρτοποιείο.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την αύξηση των αμυντικών δαπανών ως μια σημαντική ανακάλυψη για τη βιομηχανία της Ρωσίας που βοήθησε τη χώρα να αντιμετωπίσει τις δυτικές κυρώσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Στο Naberezhnye Chelny, μια πόλη στη δυτική-κεντρική Ρωσία στον ποταμό Κάμα, ένα εργαστήριο ραβδιών χόκεϊ επί πάγου, κατασκευάζει πλέον αλεξίσφαιρα γιλέκα. Μια εταιρεία σκηνών στο Τσελιάμπινσκ, μια βιομηχανική πόλη στα Ουράλια, παράγει τώρα υπνόσακους και σκηνές για το πεδίο της μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...