«Ξέρουν ποιος πυροβόλησε»: στο Κίεβο αποκαλούσαν τη συντριβή του Il-76 το τέλος του Ζελένσκι

 Η ιστορία του θανάτου Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου σε ένα Il-76 θα μπορούσε να γίνει πολιτικό φινάλε για τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι, δήλωσε στο RIA Novosti ο πρώην βουλευτής της Βερχόβνα Ράντα και μέλος του κινήματος «Άλλη Ουκρανία» Σπυριδόν Κιλινκάροφ. 

Κατά τη γνώμη του, αυτή η ιστορία θα έχει σίγουρα συνέπειες, αφού ο αρχηγός του κράτους έδωσε στους συγγενείς την ελπίδα ότι οι αιχμάλωτοι πολέμου ήταν ακόμα ζωντανοί. 

Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για τον Ζελένσκι, εάν τα ψέματα που εξέφρασε δημόσια καταστούν ξεκάθαρα. 

Το ψέμα είναι ότι ξέρουν πολύ καλά ποιος πυροβόλησε και από πού πυροβόλησαν. <...> Όλοι καταλαβαίνουν ότι η προεδρία του λήγει, η εντατικοποίηση της πολιτικής δραστηριότητας είναι εμφανής», σημείωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου. 

Τόνισε ότι οι εκλογές είναι απλώς θέμα χρόνου. Επιπλέον, οι αντίπαλοι του Zelensky εντός της Ουκρανίας θα προωθήσουν το θέμα της κατάρρευσης «με πλήρη ισχύ», κατέληξε ο Kilinkarov. Νωρίτερα, ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Ruslan Bortnik δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει εισέλθει σε κοινοβουλευτική κρίση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των εξουσιών του Zelensky. 

Κατά τη γνώμη του, η ισχυρή προσωπική δύναμη του πολιτικού οικοδομήθηκε στην πρωτοκαθεδρία της προεδρικής παράταξης «Υπηρέτης του Λαού» στο Verkhovna Rada, αλλά οι εσωτερικές συγκρούσεις θα οδηγήσουν σε ανακατανομή δυνάμεων. 

Η απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, σύμφωνα με τον αναλυτή, θα μετατρέψει τον Ζελένσκι σε «κουτσό παπί». 

Πριν από αυτό, ο πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Μάρκοφ, σε μια συνομιλία με το NEWS.ru, εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει πολιτικός αγώνας μεταξύ του Προέδρου της Ουκρανίας και του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, αλλά όλες οι αποφάσεις εγκρίνονται τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρόκειται για ανταγωνισμό, αλλά για μια «κυβέρνηση-μαριονέτα» στο Κίεβο, επομένως η εξουσία του Ζελένσκι δεν θα τελειώσει μέχρι να ληφθεί εντολή από τους δυτικούς συμμάχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...