To Kίεβο παραδέχτηκε πως κατέρριψε το IL-76: Νόμιμος στόχος της Ρωσίας ο Β.Ζελένσκι και ο στενός του πυρήνας – “Κράτος-τρομοκράτης” η Ουκρανία

 To oυκρανικό Γενικό Επιτελείο με μια πρωτοφανή ανακοίνωση παραδέχτηκε πως κατέρριψε το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 στο Μπέλγκοροντ. Ίσως πλέον μιλάμε για απροκάλυπτο πόλεμο μεταξύ φατριών στο Κίεβο.

Είναι πιθανό η κατάρριψη του ρωσικού μεταγωγικού με Ουκρανούς αιχμαλώτους να οργανώθηκε από την GUR προκειμένου να παραιτηθεί ο Ζαλούζνι. 

Σημειώνεται ότι και η GUR παραδέχτηκε ότι σήμερα είχε προγραμματιστεί ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία. Δεν ενημερωθήκαμε με ποιο τρόπο θα μεταφέρονταν οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι”.

Το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας δεν έχει σχολιάσει το συμβάν. Ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Mikhail Podolyak, απαντώντας σε ερώτηση δυτικών δημοσιογράφων σχετικά με την τραγωδία Il-76, είπε ότι δεν ήταν ακόμη έτοιμος να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση.

Σημειώνεται ότι η Μόσχα μπορεί να αναγνωρίσει τις επόμενες ημέρες το “το καθεστώς του Κιέβου ως τρομοκρατικό και «ολόκληρη τη κλίκα» του Β.Ζελένσκι ως «τρομοκρατικός πυρήνας»”.

Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας θα αποτελέσει κύριο στόχο της ρωσικής Αεροπορίας ή και των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.

 Ίσως κάποιοι- εντός και εκτός Κιέβου- άνοιξαν τον δρόμο για την “νόμιμη εξόντωση” του Ζελένσκι…

Το Κίεβο παραδέχτηκε την κατάρριψη: Θα καταστρέφουμε ότι πετάει και κινείται στο Μπέλγκοροντ!

Το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με επίσημη ανακοίνωση του άφησε να εννοηθεί ότι το ρωσικό αεροσκάφος Il-76 καταρρίφθηκε από την ουκρανική αεράμυνα.

Στην ανακοίνωση του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου τονίζεται ότι πρόσφατα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας άρχισαν να χτυπούν πιο συχνά στόχους στην περιοχή του Χάρκοβο.

Αυτό συμβαίνει, όπως λέει, λόγω της εντατικοποίησης των προμηθειών όπλων στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Οι παραδόσεις πραγματοποιούνται με στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη.

Τώρα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, παρακολουθούν σημεία εκτόξευσης πυραύλων και αλυσίδες υλικοτεχνικής υποστήριξης που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός.

Ως εκ τούτου, τονίζεται στην ανακοίνωση, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να «λαμβάνουν μέτρα για την καταστροφή οχημάτων παράδοσης» όπλων στην κατεύθυνση Μπέλγκοροντ-Χάρκοβο.

Αμέσως μετά πηγές του ουκρανικού ΥΠΑΜ ανέφεραν ότι η Ουκρανική πλευρά είχε πληροφορίες ότι στο Il-76 επέβαιναν μέλη του Ρωσικού ΥΠΑΜ και της Δούμας.

“Αν πράγματι μεταφέρονταν Ουκρανοί αιχμάλωτοι με το Il-76 τότε η Ρωσία ήθελε να θέσει την ασφάλειά τους σε κίνδυνο, πετώντας το μεταγωγικό πάνω από εμπόλεμη ζώνη, χωρίς να ενημερώσει την Ουκρανία” αναφέρουν οι ίδιες πηγές σε μια πρωτοφανή παραδοχή της γκάφας και του εγκλήματος που διέπραξαν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν αναφέρει τίποτα για το αν το συγκεκριμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας ή όχι, καθώς και για το ποιοι επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει με κανέναν τρόπο τη δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι στο αεροπλάνο βρίσκονταν 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, οι οποίοι επρόκειτο να ανταλλάσσονταν με Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου σήμερα.

Πώς έγινε η κατάρριψη

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ένας πύραυλος έπληξε το μεσαίο τμήμα της ατράκτου του μεταγωγικού, στον χώρο του καταστρώματος φορτίου, όπου βρίσκονταν Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου.

Η εξωτερική πρόσκρουση επιβεβαιώθηκε από το πλήρωμα του Il-76, καθώς ανέφεραν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο έδαφος, μετά την οποία αποφάσισαν να θυσιαστούν παίρνοντας το αεροπλάνο μακριά από το χωριό Yablonovo.

Το γεγονός ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε όντως από πύραυλο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσε ο Βίκτορ Μποντάρεφ, γερουσιαστής, στρατιωτικός πιλότος και πρώην αρχηγός των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων. Το υποστήριξε με το μήνυμα του πληρώματος και τα χαρακτηριστικά κομμάτια στον ουρανό στο βίντεο.

Το γεγονός ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε είναι 100% σαφές, ορατό και κατανοητό. Επιπλέον, το πλήρωμα κατάφερε να αναφέρει ότι “υπήρξε εξωτερική πρόσκρουση” είπε ο Μποντάρεφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Vmeste RF».

Βίντεο: Διάτρητη η άτρακτος του IL-76

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:06

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:38

Επιστολή σε Κογκρέσο, Βundestag

O πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Vyacheslav Volodin έδωσε εντολή να ετοιμαστεί επιστολή προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ και τη Bundestag σε σχέση με τη συντριβή του Il-76 προκειμένου, όπως λέει, να γίνει κατανοητό ποιοι πύραυλοι χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση αυτή.

Όπως είπε, το αεροπλάνο καταρρίφθηκε «από το ναζιστικό καθεστώς, το οποίο γαλουχήθηκε από τον Μπάιντεν, τον Μακρόν, τον Σολτς και άλλους πολιτικούς».

«Σκότωσαν στον αέρα τους δικούς τους στρατιώτες, τις μητέρες τους, τα παιδιά τους που τους περίμεναν.

Σκότωσαν τους πιλότους μας που πραγματοποιούσαν ανθρωπιστική αποστολή (…) με αμερικανικούς και γερμανικούς πυραύλους» υποστήριξε ο Volodin.

Δείτε το απόσπασμα των δηλώσεων

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:34

“Να δουν όλοι το τέρας της Δύσης”

Όλη η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να δει επιτέλους τι τέρας έχει γαλουχήσει στην Ουκρανία η συλλογική Δύση υποστήριξε ο Leonid Slutsky, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας.

«Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει επιτέλους να καταλάβει τι είδους τέρας έχει γαλουχήσει η συλλογική Δύση στην Ουκρανία.

Η ευθύνη για αυτά τα εγκλήματα πολέμου, όπως αυτή η απάνθρωπη επίθεση κατά αιχμαλώτων πολέμου στον αέρα, και κατά του πληρώματος που εκτελούσε μια ανθρωπιστική αποστολή για τη μεταφορά τους, ανήκει εξίσου στους κυρίαρχους κύκλους στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες» υποστήριξε ο Slutsky, επισημαίνοντας ότι υποστηρίζει την πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας Andrei Kartapolov ότι το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να αναγνωριστεί ως τρομοκρατικό και «ολόκληρη η κλίκα» του Β.Ζελένσκι ως «τρομοκρατικός πυρήνας».

Ρωσία: Βάρβαρη ενέργεια η κατάρριψη του IL-76 – Έγκλημα από το καθεστώς του Κιέβου

Για βάρβαρη ενέργεια και για έγκλημα από το καθεστώς του Κιέβου έκανε λόγο το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Το Κίεβο διέπραξε μια πράξη παράλογης βαρβαρότητας, επιδεικνύοντας πλήρη περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή.

Παραβιάζοντας τις συμφωνίες, σκότωσε τους πιλότους και τους στρατιώτες συνοδείας μας και «άφησε τους συμπολίτες του να χαθούν» ανέφερε ο Rodion Miroshnik από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτό το αιματηρό περιστατικό εγείρει ένα μεγάλο ερώτημα σχετικά με ορισμένες συμφωνίες και με το περιεχόμενο τους.

Οι εγγυήσεις που δίνουν, αν δεν έχουν ακόμη παραβιαστεί, σίγουρα θα παραβιαστούν μελλοντικά.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό» υποστήριξε ο Miroshnik αναφερόμενος προφανώς στις συμφωνίες για την ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...