Κόσοβο: Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε απειλή, δήλωσε ο Toύρκος διοικητής της KFOR

 “Η KFOR συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να παρέχει ένα αμερόληπτο και ασφαλές περιβάλλον προς όφελος όλων των ανθρώπων που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο“, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu, ο τούρκος στρατηγός Οζκάν Ουλουτάς, διοικητής της KFOR στο Κόσοβο.

Η Τουρκία ανέλαβε τη διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης του NATO στο Κόσοβο(KFOR) τον περασμένο Οκτώβριο με τον στρατηγό Ουλουτάς να τονίζει ότι ο λαός του Κοσσυφοπεδίου θέλει να ζήσει σε αέναη ειρήνη και ασφάλεια.


Ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας είναι ο μόνος δρόμος για ειρήνη και διαρκής σταθερότητα για όλους τους ανθρώπους που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με τον Ουλουτάς.

Ο τούρκος στρατηγός επανέλαβε ότι η KFOR θα συνεχίσει την αποστολή της στο Κοσσυφοπέδιο όσο χρειαστεί και επίσης αναφέρθηκε στην αύξηση των δυνάμεων της KFOR στα βόρεια της χώρας.

«Η KFOR ανέπτυξε εκατοντάδες επιπλέον προσωπικό στη χώρα μετά την αυξανόμενη ένταση. Τετραπλασιάσαμε την ενίσχυση στο βόρειο τμήμα της χώρας και τριπλασιάσαμε τον αριθμό των περιπολιών, συμπεριλαμβανομένης της παραμεθόριας περιοχής», τόνισε ο στρατηγός Οζκάν Ουλουτάς.

Πηγή: ATSH

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...