Γενικός Εισαγγελέας της Δυτικής Βιρτζίνια: «Να επικαλεστεί η Κ.Χάρις την 25η τροπολογία και να καθαιρέσει τον Τ.Μπάιντεν»!

 Ο Γενικός Εισαγγελέας της Πολιτείας της Δυτικής Βιρτζίνια Πάτρικ Μορισέι κάλεσε την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να επικαλεστεί την 25η τροπολογία του Συντάγματος κατά του προέδρου Μπάιντεν και να τον καθαιρέσει με το σκεπτικό ότι δεν είναι σωματικά και διανοητικά ικανός να εκτελέσει τα καθήκοντα που επιβάλει η θέση του!

Ο Μορισέι  υποστήριξε ότι η ψυχική-νοητική υγεία του Μπάιντεν προκαλούν σοβαρή ανησυχία μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ, 388 σελίδων την περασμένη εβδομάδα, που περιγράφει τον πρόεδρο ως «καλοπροαίρετο, ηλικιωμένο άνδρα με κακή μνήμη».

 Ο Μπάιντεν μίλησε οργισμένα εναντίον αυτού του πορίσματος αλλά η ουσία παραμένει: Όλοι έχουν καταλάβει πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Η γνωστική παρακμή του Προέδρου Μπάιντεν προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τους Αμερικανούς, ειδικά σε αυτές τις περιόδους που το έθνος μας αντιμετωπίζει συνεχείς κρίσεις τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό», έγραψε ο Μορισέι.

«Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που να είναι διανοητικά ικανός».

Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι η έκθεση «προσφέρει μια ξεκάθαρη εικόνα ενός προέδρου που δεν είναι κατάλληλος για τη δουλειά».

Μαζί με τον Ρόμπερτ Χουρ, είναι ο δεύτερος υψηλόβαθμος δικαστικός λειτουργός που χαρακτηρίζει τον Τ.Μπάιντεν ακατάλληλο για πρόεδρο της δεύτερης πυρηνικής δύναμης του πλανήτη (προηγείται στους πυρηνικούς εξοπλισμούς με μία μικρή διαφορά η Ρωσία).

Η έκθεση ήρθε ως επακόλουθο μιας ετήσιας έρευνας για απόρρητα έγγραφα από την εποχή που ο Τ.Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μ.Ομπάμα και τα οποία βρέθηκαν στο παλιό του γραφείο και στην ιδιωτική του κατοικία στο Ντέλαγουερ.

Η 25η τροπολογία εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το 1965 προκειμένου να διευκρινιστεί η προεδρική διαδοχή μετά τη δολοφονία του πρώην προέδρου Κένεντι.

Περιλάμβανε επίσης ένα άρθρο που επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και στο υπουργικό συμβούλιο να απομακρύνουν έναν πρόεδρο από τα καθήκοντά του εάν κριθεί ανίκανος με ιατρικά κριτήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...