3ο Φεστιβάλ Ελληνοϊταλικής Φιλίας «Δύο λαοί, μία ιστορία 2024»

 Aπό τις 15 Φεβρουαρίου ξεκινά το 3ο Φεστιβάλ Ελληνοϊταλικής Φιλίας «Δύο λαοί, μία ιστορία 2024» που συνδιοργανώνουν το ελληνικό σωματείο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Μεσολογγίου «Nea Koinè» και ο ιταλικός πολιτιστικός σύλλογος «Νuova Koinè» των ελληνοφώνων χωριών του Σαλέντο, στην περιοχή της Απουλίας υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους, τα δύο σωματεία προγραμματίζουν δράσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία με κεντρικό άξονα την ελληνική γλώσσα, την γκρεκάνικη διάλεκτο και μουσική, τις τέχνες και τις παραδόσεις των δύο περιοχών.

 3ο Φεστιβάλ Ελληνοϊταλικής Φιλίας «Δύο λαοί, μία ιστορία 2024»

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία πολιτισμού, που ενδυναμώνει τις σχέσεις των δύο λαών και παράλληλα προωθεί τον πολιτιστικό τουρισμό, έναν από τους κύριους θεματικούς άξονες προβολής της χώρας μας στις διεθνείς αγορές.

Σημειώνεται πως το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Μεσολογγίου «Nea Koinè» και ο σύλλογος «Nuova Koinè» υπήρξαν οι πρωτεργάτες της αδελφοποίησης του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου με την Ένωση Ελληνοφώνων Δήμων της Γκρετσία Σαλεντίνα, τον Απρίλιο του 2019.

Πηγή: ΕΟΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...