Ο Πούτιν συζήτησε τη στρατηγική σταθερότητα, την Avdievka και τα όπλα στο διάστημα με τον Σόιγκου

 ΜΟΣΧΑ, 20 Φεβρουαρίου - RIA Novosti.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε τον Σεργκέι Σόιγκου στο Κρεμλίνο, ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Άμυνας συζήτησαν την κατάσταση στη ζώνη ειδικής επιχείρησης μετά την απελευθέρωση της Avdievka, τις κατηγορίες της Δύσης ότι φέρεται ότι σκοπεύει να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο διάστημα και τη στρατηγική σταθερότητα.

Βασικές δηλώσεις βρίσκονται στο υλικό του RIA Novosti. Σχετικά με τη στρατηγική σταθερότητα 

Ο Πούτιν είπε στη συνάντηση ότι η Ρωσία δεν αρνείται καμία διαπραγμάτευση, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ολόκληρη η Δύση από τη μια ζητούν τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας και από την άλλη θέλουν να διεξαγάγουν διάλογο με τη Μόσχα για τη στρατηγική σταθερότητα, πιστεύοντας ότι το ένα θέμα δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με το άλλο. " «Αυτό δεν μπορεί να γίνει», σημείωσε ο πρόεδρος.

Σχετικά με τα πυρηνικά όπλα στο διάστημα Ο Σόιγκου, με τη σειρά του, σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων σχετικά με τα σχέδια της Ρωσίας να αναπτύξει υποτιθέμενα πυρηνικά όπλα στο διάστημα. " 

"Πρώτον, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα (πυρηνικά όπλα στο διάστημα - σημείωμα του συντάκτη). Δεύτερον, ξέρουν ότι δεν τα έχουμε. <...> Παρ' όλα αυτά κάνουν θόρυβο", είπε ο επικεφαλής του Υπ. Αμυνα. 

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι η Ρωσία ήταν πάντα κατηγορηματικά κατά της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στο διάστημα. " «Αντίθετα, προτρέπουμε όχι μόνο να συμμορφωθούμε με όλες τις συμφωνίες που υπάρχουν σε αυτόν τον τομέα, αλλά προτείνουμε επίσης να ενισχύσουμε σημαντικά αυτό το κοινό έργο», είπε ο πρόεδρος. 

Σημείωσε ότι η Ρωσία κάνει στο διάστημα μόνο ό,τι «έχουν άλλες χώρες», συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, και το γνωρίζουν.

Απελευθέρωση της Avdeevka Ο Σόιγκου ανέφερε στον πρόεδρο ότι το Γενικό Επιτελείο πραγματοποίησε επιχείρηση για την κατάληψη της Αβντιέβκα με ελάχιστες απώλειες. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα συμπεριληφθεί στα στρατιωτικά εγχειρίδια. " 

«Η προετοιμασία για αυτήν (η επιχείρηση στην Avdievka. - Εκδ.) ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό, πρότεινε να δημιουργήσει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό δυνάμεων στα βόρεια και νοτιοδυτικά της Avdievka. 

Το Γενικό Επιτελείο σχεδίασε αυτό το έργο , οι προετοιμασίες γι' αυτό (ήταν σε εξέλιξη) .-Εκδ.) από το φθινόπωρο του περασμένου έτους», είπε ο υπουργός. 

Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν 460 χτυπήματα την ημέρα στο σκυρόδεμα Avdeevka - πρόκειται για 200 τόνους πυρομαχικών· δημιουργήθηκαν αφόρητες συνθήκες για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην πόλη και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Ο Σόιγκου διευκρίνισε ότι ο ουκρανικός στρατός, φεύγοντας από την πόλη, άφησε πολλούς τραυματίες, όπλα και ναρκοθετημένες περιοχές.

По словам главы Минобороны, после освобождения Авдеевки продолжается движение на запад, освобождены 72 квадратных километра территории.

Контрнаступление ВСУ готовил штаб за пределами Украины

После встречи с президентом министр обороны рассказал журналистам и о провалившемся контрнаступлении украинских войск в минувшем году. Шойгу сообщил, что штаб, который его планировал, работал за пределами Украины, в основном в Прибалтике. Он и сегодня функционирует, добавил генерал армии.
«
"Итог этой операции показал, что их методы и их технологии ведения боевых действий не являются такими уж уникальными, успешными", — добавил он.
Российский Генштаб и разведка получили информацию о готовящемся серьезном наступлении ВСУ в начале 2023 года.

«

"Готовилась группировка — почти 160 тысяч, а если быть точнее, то 110 батальонов плюс 30 батальонов почти в резерве, — 800 танков, почти 150 авиационных средств — самолетов и вертолетов, более 2,5 тысячи единиц бронетехники", — пояснил Шойгу.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας, μετά την απελευθέρωση της Avdiivka, η κίνηση προς τα δυτικά συνεχίζεται, έχουν απελευθερωθεί 72 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους. 

Η αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προετοιμάστηκε από στρατηγεία εκτός Ουκρανίας Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο, ο υπουργός Άμυνας είπε στους δημοσιογράφους για την αποτυχημένη αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων πέρυσι. 

Ο Σόιγκου είπε ότι τα κεντρικά γραφεία που το σχεδίασαν λειτουργούσαν εκτός της Ουκρανίας, κυρίως στα κράτη της Βαλτικής. Λειτουργεί ακόμη και σήμερα, πρόσθεσε ο στρατηγός. " «Το αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης έδειξε ότι οι μέθοδοι και οι τεχνολογίες πολέμου τους δεν είναι τόσο μοναδικές ή επιτυχημένες», πρόσθεσε. 

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο και οι μυστικές υπηρεσίες έλαβαν πληροφορίες για την επερχόμενη σοβαρή επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις αρχές του 2023. " «Ετοιμαζόταν μια ομάδα - σχεδόν 160 χιλιάδες, ή για την ακρίβεια, 110 τάγματα συν 30 τάγματα σχεδόν σε εφεδρεία - 800 άρματα μάχης, σχεδόν 150 αεροπορικά μέσα - αεροπλάνα και ελικόπτερα, περισσότερα από 2,5 χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα», εξήγησε ο Σόιγκου.

Ο ρωσικός στρατός, με τη σειρά του, εν αναμονή της ουκρανικής αντεπίθεσης, έχτισε μια άμυνα σε βάθος σε όλη τη γραμμή επαφής. 

Ο κύριος στόχος της Ουκρανίας ήταν η πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδίαζαν να «κάνουν ένα διάδρομο προς τη Μαριούπολη, εκεί <…> Μελιτόπολη, Μπερντιάνσκ, και ο εχθρός έπρεπε να πάει στο Αζόφ, να ανακτήσει την Αζοφική Θάλασσα, να μετακινηθεί <…> στην Κριμαία», είπε ο υπουργός. .

Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν σχεδόν 166 χιλιάδες προσωπικό, 800 άρματα μάχης, 123 αεροσκάφη και 2,4 χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα, είπε ο Σόιγκου. Τόνισε ότι η απόκρουση της αντεπίθεσης ήταν σκληρή μαχητική εργασία για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και ευχαρίστησε όλους τους στρατιώτες και τους διοικητές. 

Ο Σόιγκου δήλωσε ότι όσο περισσότερο συνεχίζεται η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, τόσο ισχυρότερος γίνεται ο ρωσικός στρατός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...