Ιταλία: Η Κυβέρνηση υποδέχεται κλιμάκιο των αγροτών – Ενδεχόμενο τα τρακτέρ να κατακλύσουν το Σανρέμο εν μέσω μουσικού φεστιβάλ

 Ραδγαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα των διαμαρτυριών των αγροτών στην Ιταλία. 

Όπως μεταδίδει η Il Fatto Quotidiano, η Ιταλική Κυβέρνηση συγκάλεσε νωρίς το απόγευμα τις πιο αντιπροσωπευτικές αγροτικές οργανώσεις, δηλαδή – σύμφωνα με το πρακτορείο Adnkronos – κανένας εκπρόσωπος των ομάδων που κινητοποίησαν τις διαμαρτυρίες.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες οι Τζόρτζια Μελόνι, οι αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης, Αντόνιο Ταγιάνι και Ματέο Σαλβίνι, και οι υπουργοί Λολομπρίτζιντα (Γεωργίας),

Τζοτζέτι (Οικονομικών), Πιαντεντόζι (Εσωτερικών), Φίτο (Σχέσεις με την Ευρώπη), Τσιριάνι (Σχέσεις με το Κοινοβούλιο) και Καλντερόνε (Εργασίας).

 Η Il Fatto Quotidiano τονίζει πως η Μελόνι επανέλαβε την πρόταση της κυβέρνησης να περιοριστεί “η απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων (Irpef στα Ιταλικά) στα αγροτικά και κτηματικά εισοδήματα που δεν υπερβαίνουν το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ”.

ανταπόκριση από την Ιταλία: Kρίστιαν Μαυρής

Επίσης, προσθέτει η Il Fatto Quotidiano, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα όσων οργανώνουν τη διαμαρτυρία, ο υπουργός Γεωργίας Lollobrigida θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του κινήματος “Αγροτική Λύτρωση” στην έδρα του υπουργείου στις 4 το απόγευμα.


Παράλληλα, οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των αγροτών και της Rai σχετικά με την άρνηση της Ιταλικής κρατικής τηλεόρασης να υποδεχτεί στη σκηνή του μουσικού φεστιβάλ του Σανρέμο κλιμάκιο αγροτών, προσφέροντας ως εναλλακτική το ενδεχόμενο ο παρουσιαστής της μουσικής διοργάνωσης να διαβάσει κείμενό τους. Οι αγρότες ζητούν να ανεβούν στη σκηνή, και εάν δεν βρεθεί λύση, δεν αποκλείουν δεκάδες τρακτέρ να κατακλύσουν την μικρή παραθαλάσσια πόλη του Σανρέμο μέχρι το Σάββατο, τελική ημέρα του φεστιβάλ. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...