Ο πληθυσμός της Χερσώνας μειώνεται λόγω αφόρητων συνθηκών διαβίωσης δήλωσε ο κυβερνήτης Βλαντιμίρ Σάλντο

 ΜΟΣΧΑ, 2 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Στη Χερσώνα, που ελέγχεται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, παραμένει ένας ολοένα μικρότερος πληθυσμός λόγω των αφόρητων συνθηκών, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Χερσώνας, Βλαντιμίρ Σάλντο, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti. 

Προηγουμένως, είπε στο RIA Novosti ότι τα ουκρανικά στρατεύματα στη δεξιά όχθη του Δνείπερου προχωρούν σταδιακά σε στρατηγική άμυνα και στην ίδια τη Χερσώνα χτίζουν αμυντικές δομές.

"Τι συμβαίνει εκεί τώρα; Θα σας πω. Μένουν όλο και λιγότεροι εκεί. Δημιουργούν συνθήκες υπό τις οποίες ο ντόπιος πληθυσμός που παραμένει εκεί δεν μπορεί να ζήσει. Εκτελούν οχυρωματικές εργασίες για να αποτρέψουν μια πιθανή επίθεση από τα στρατεύματά μας, », είπε ο Balance.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως επί το πλείστον η παλαιότερη γενιά παραμένει στην πόλη, «τους είναι δύσκολο να μετακινηθούν, επομένως δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους». " "Παρόλα αυτά, ο κόσμος θα περιμένει, θα ελπίζει για το καλύτερο. 

Και πιστέψτε με, τώρα ολόκληρη η δεξιά όχθη περιμένει απλώς την απελευθέρωση, γιατί οι άνθρωποι που έμειναν εκεί, ακόμα και αυτοί που περίμεναν την επιστροφή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας , μπορούν ήδη να συγκρίνουν πώς αντιμετωπίζει η Ρωσία την ανάπτυξη, τους ανθρώπους γενικά - με τι ανθρωπιά, με τι ανοιχτό πνεύμα, με ποιες ευκαιρίες για βελτίωση της ζωής και τι κάνουν αυτοί που τώρα συνεχίζουν να σπρώχνουν τους ανθρώπους στον πόλεμο», τόνισε ο κυβερνήτης. 

Η περιοχή Χερσώνα έγινε υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετά από δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο του 2022. Την ίδια στιγμή, η ουκρανική πλευρά δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητά της και συνεχίζει να βομβαρδίζει το έδαφος της περιοχής. 

Σήμερα, το 75 τοις εκατό της επικράτειας της περιοχής Χερσώνας βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο και το τμήμα στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, συμπεριλαμβανομένου του Χερσώνα, παραμένει υπό την Ουκρανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...